Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat ieri ca Parlamentul s-ar putea reuni in sesiune extraordinara pe tema votului uninominal, in ultima saptamana de vacanta parlamentara, sau in primele zile din luna februarie. "Vom
Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat ieri ca Parlamentul s-ar putea reuni in sesiune extraordinara pe tema votului uninominal, in ultima saptamana de vacanta parlamentara, sau in primele zile din luna februarie. "Vom avea o dezbatere si un vot in Camerele reunite pe legea votului uninominal imediat ce vom avea raportul. Dupa ce m-am consultat cu presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, am convocat Comisia de cod electoral, am sesizat-o cu decizia Curtii Constitutionale si asteptam cat de repede raportul prin care se va propune modificarea celor doua sau trei articole care au fost declarate neconstitutionale", a declarat Olteanu.
El a precizat ca, daca raportul va fi gata in timp util, este foarte posibil ca, in ultima saptamana de vacanta parlamentara, sa se convoace Parlamentul in sesiune extraordinara.
"Daca raportul va fi gata in ultima saptamana de vacanta, atunci in prima sau a doua zi de sesiune ordinara - in 4 sau 5 februarie - vom convoca sedinta Camerelor reunite in acest sens", a mai spus presedintele Camerei.
Totodata, el a acuzat unele partide ca sustin votul uninominal doar in declaratii publice.
"Sesiunea extraordinara poate fi convocata, intr-o asemenea situatie, in doua moduri: fie prin semnaturile a o treime din parlamentari - si inca nu am vazut nicio semnatura de parlamentar -, fie printr-o decizie a Birourilor celor doua Camere", a aratat Bogdan Olteanu.
Liderii PSD, PDL si PC s-au exprimat public in favoarea convocarii unei sesiuni extraordinare a Parlamentului la finalul lunii ianuarie, pentru dezbaterea legii votului uninominal.
Curtea Constitutionala a acceptat, pe 13 decembrie 2007, contestatia presedintelui Traian Basescu, declarand neconstitutionale prevederi ale legii uninominalului pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament. Astfel, Parlamentul are obligatia ca, in termen de 45 de zile de la publicarea deciziei in Monitorul Oficial, sa reexamineze dispozitiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia Curtii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.