Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc estimeaza ca in perioada imediat urmatoare va avea loc o scadere cu aproximativ 50% a tarifelor si o prelungire a sezonului de iarna pentru anul 2008. Conform aceleiasi surse, dupa datele centralizae cu oc
Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc estimeaza ca in perioada imediat urmatoare va avea loc o scadere cu aproximativ 50% a tarifelor si o prelungire a sezonului de iarna pentru anul 2008. Conform aceleiasi surse, dupa datele centralizae cu ocazia incheierii sarbatorilor de iarna,preferintele cetatenilor romani privind petrecerea Revelionului s-au schimbat. Astfel, in 2008 dintr-un total de 135.000 de persoane care au achizitionat pachete din oferta turistica interna, 40.000 au ales tarifele hotelurilor si restaurantelor din marile orase, la o valoare aproximativa de 800 de lei pe pachet, urmati indeaproape de cei din zona montana, 28.000 la 1800 de lei de persoana si balneoclimaterica, 25.000 de pachete la o medie de 1.000 de lei. Fata de anii precedenti se constata o crestere a numarului de turisti pe zona de litoral si delta in perioada Revelionului, aproximativ 7.000 de turisti alegand destinatii din acest sector. Situatia informativa a destinatiilor externe claseaza pe primele trei locuri Grecia, Austria si Turcia cu un numar total de 9.400 pachete vandute.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.