Compania aeriana sustine ca va atinge o cota de piata de 50% in cinci ani.

Ryanair, unul dintre operatorii importanti low-cost din Europa, va opera de la 1 aprilie rutele Arad-Milano si din 18 aprilie ruta Constanta-Pisa, cu trei zboruri pe saptamina pentru fiecare dintre acestea, a declarat ieri directorul de vinzari Ryanair pentru Europa Centrala, Tomasz Kulakowski.

Cel mai ieftin bilet de la Arad la Milano va costa 12,99 euro, iar pretul minim al unui zbor Constanta-Pisa va fi de 17,99 euro. Pretul maxim al unui bilet va fi de circa 150 de euro, in conditiile in care „pasagerul face rezervarea cu doua zile inaintea zborului si avionul este plin".

La aceste tarife minime, precum si la urmatoarea clasa tarifara imediat superioara (Ryanair practica aproximativ sapte clase de preturi in functie de perioada cumpararii biletului), compania aeriana va vinde aproximativ 70% din totalul biletelor. Acestea vor fi disponibile pentru vinzare pe Internet, la adresa www. ryanair.com, doar pentru posesorii cardurilor de credit Visa si MasterCard.

Compania aeriana este recunoscuta pentru marketingul agresiv practicat, precum si pentru minimizarea extrema a preturilor. Astfel, compania nu rezerva locuri in aeronavele sale, acestea ocupindu-se liber la imbarcare. Persoanele care doresc prioritate platesc un surplus de doi euro. De asemenea, in avion sint acceptate gratis doar bagaje in limita a 10 kilograme, pentru fiecare 15 kilograme suplimentare pasagerii urmind a plati cite trei euro. Compania nu va avea nici un angajat in Romania, cel putin pina la momentul la care va avea si o baza in tara noastra. Pasagerii nemultumiti de intirzieri vor putea sa adreseze reclamatii aeroporturilor in cauza sau agentilor pentru bagaje, precizeaza Kulakowski.