Rosneft, cea mai mare companie petroliera din Rusia, a raportat ieri o crestere a castigurilor obtinute in al treilea trimestru fiscal, datorita preturilor ridicate la petrol si consolidarii noilor active achizitionate, informeaza Reuters, transmite
Rosneft, cea mai mare companie petroliera din Rusia, a raportat ieri o crestere a castigurilor obtinute in al treilea trimestru fiscal, datorita preturilor ridicate la petrol si consolidarii noilor active achizitionate, informeaza Reuters, transmite NewsIn. Rezultatele includ o majorare de 79,8% a profitului net fata de aceeasi perioada a anului fiscal precedent, precum si o crestere de 83% a castigurilor inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA). "Rezultatele din al treilea trimestru au reprezentat un alt record pentru Rosneft, atat in ceea ce priveste performanta operationala si profitabilitatea, calculate ori organic, ori contabilizand si impactul noilor achizitii", a declarat presedintele grupului, Sergei Bogdancikov, intr-un comunicat. Rosneft a precizat ca profitul net a crescut la 1,89 miliarde dolari, fata de suma de 1,05 miliarde dolari obtinuta in aceeasi perioada a anului trecut. EBITDA a crescut la 4,02 miliarde dolari, aproape dublandu-se comparativ cu rezultatul din aceeasi perioada a anului trecut, de 2,2 miliarde dolari, depasind si estimarile analistilor, de 3,86 miliarde dolari. Veniturile au crescut cu 53,5%, la 13,74 miliarde, depasind de asemenea estimarile analistilor, care mizau pe venituri de 13,14 miliarde dolari. "Suntem increzatori in abilitatea noastra de a oferi in continuare performante operationale si financiare de varf, printr-un control riguros, imbunatatirea marjelor sectorului de productie si sporirea vanzarilor", a adaugat Bogdancikov.
Rosneft a cumparat in 2007 majoritatea activelor detinute de compania petroliera falimentara Yukos, prin licitatii de stat. Activele, printre care se numara doua unitati de productie si cinci rafinarii, au contribuit la propulsarea grupului Rosneft in pozitia de principala companie petroliera din Rusia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.