Rapoartele interimare ale Comisiei Europene privind progresele inregistrate de Romania si Bulgaria in domeniul justitiei ar putea fi prezentate la data de 31 ianuarie, a declarat Friso Roscam-Abbing, purtator de cuvant al comisarului european pentru
Rapoartele interimare ale Comisiei Europene privind progresele inregistrate de Romania si Bulgaria in domeniul justitiei ar putea fi prezentate la data de 31 ianuarie, a declarat Friso Roscam-Abbing, purtator de cuvant al comisarului european pentru justitie, libertate si securitate, transmite Novinite consultat de Rompres.

Oficialul comunitar a precizat ca rapoartele sunt inca in curs de elaborare, dar si-a exprimat speranta ca vor putea fi facute publice in ultima zi a acestei luni. Documentele contin o evaluare a masurilor intreprinse de cele doua tari in domeniul justitiei, in raport cu angajamentele luate de ele insele pentru eliminarea unor deficiente constatate de Comisie. O decizie privind o eventuala declansare a clauzei de salvgardare ar putea fi luata abia dupa prezentarea raportului final al executivului comunitar, in luna iunie a acestui an.

Novinite reaminteste ca surse din Comisia Europeana au declarat, pentru portalul EUexpands, ca "in cazul Romaniei, limbajul va fi destul de dur in ianuarie, deoarece nu exista progrese in lupa impotriva coruptiei" si ca raportul ar putea chiar sa evidentieze unele regrese in reforma sistemului judiciar si in combaterea 'micii' coruptii si a celei la nivel inalt.

Bulgaria, despre care raportul de anul trecut afirma ca a facut progrese nu tocmai impresionante in domeniul justitiei, ar putea sa scape pe viitor de sanctiuni daca isi va continua eforturile cu constiinciozitate, mai afirma EUexpands.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.