La cateva zile de la declaratia lui Mircea Geoana, dintr-un interviu acordat Jurnalului National, potrivit careia obiectivul sau de cariera politica este sa ajunga presedintele Romaniei, Ion Iliescu spune ca l-ar sustine pe Adrian Nastase sa candid

La cateva zile de la declaratia lui Mircea Geoana, dintr-un interviu acordat Jurnalului National, potrivit careia obiectivul sau de cariera politica este sa ajunga presedintele Romaniei, Ion Iliescu spune ca l-ar sustine pe Adrian Nastase sa candideze pentru functia de sef al statului din partea PSD. Intrebat intr-o emisiune la Antena 3, unde fostul presedinte si fostul premier au fost prezenti, daca ar sustine candidatura lui Nastase la viitoarele alegeri prezidentiale, intr-o eventuala confruntare cu Traian Basescu, Iliescu a raspuns: "De ce nu? A si participat la o asemenea competitie, are anumite atuuri, dar este o chestiune care trebuie sa fie rezultatul unei deliberari politice”. Nastase a aratat si el ca PSD va trebui sa decida daca are nevoie de el sau nu, dar, "daca nu exista altcineva”, este dispus sa intre in cursa pentru ca are sa-i spuna lui Traian Basescu "nenumarate lucruri” pe care nu a apucat sa i le spuna.

POATE FI GEOANa.... Nastase a sustinut ca o eventuala candidatura a sa la alegerile prezidentiale "nu tine de o ambitie personala”. "Poate sa fie Mircea Geoana candidatul. Am inteles ca si el doreste lucrul acesta. Daca el poate sa il invinga pe Traian Basescu, este foarte bine”, a spus fostul premier. El a precizat insa ca, deocamdata, PSD trebuie sa dea un semnal pentru "stavilirea abuzurilor lui Traian Basescu”, decizia privind candidatul la prezidentiale urmand sa fie luata la momentul oportun. Si Iliescu a fost de parere ca la acest moment nu alegerile prezidentiale trebuie sa fie pe primul plan pentru PSD. "Acum sunt problemele alegerilor locale, parlamentare si pregatirea partidului pentru asa ceva. Pentru viitorul candidat al PSD la functia de presedinte, eu cred ca va trebui deschisa o discutie politica in partid si chiar o competitie, ca oamenii sa judece diverse variante posibile, inainte de a-si propulsa un candidat”, a declarat presedintele de onoare al social-democratilor.

ULTIMUL MOMENT. Pe de alta parte, Iliescu a apreciat ca la Consiliul National, ce va avea loc in februarie, se impune o analiza serioasa a celor trei ani de opozitie, sustinand ca "PSD a jucat mai putin bine decat a facut-o in opozitia din 1996-2000”. Mult mai transant a fost Adrian Nastase in legatura cu deciziile ce trebuie luate la reuniunea Consiliului National. "Traian Basescu trebuie oprit, sigur, cu mijloacele legale, dar printr-o opozitie politica foarte ferma si foarte clara. Este ultimul moment, la acest Consiliu National, cand PSD mai poate face ceva”, a avertizat Nastase.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.