Campioana Romaniei sustine primul meci din faza a doua a Ligii Campionilor in deplasare, in Germania.
Zvezda Zvenigorod si Slagelse DT, considerate favorite in cea de-a doua grupa de calificare in semifinale.
Aurelia Bradeanu ar vrea ca Gyo
Campioana Romaniei sustine primul meci din faza a doua a Ligii Campionilor in deplasare, in Germania.
Zvezda Zvenigorod si Slagelse DT, considerate favorite in cea de-a doua grupa de calificare in semifinale.
Aurelia Bradeanu ar vrea ca Gyor ETO (echipa la care joaca) si Oltchim sa mearga mai departe.

Oltchim Ramnicu Valcea, Gyor ETO si Lada Togliatti sunt echipele care vor duce o lupta in trei, arbitrata de Nurnberg, cea mai slab cotata, pentru primele doua locuri din grupa semifinala 1 a Ligii Campionilor la handbal feminin.
Oltchim, castigatoarea Cupei Cupelor si a Trofeului Campionilor in sezonul trecut, va juca in ordine cu Nurnberg (9/10 februarie) in deplasare, apoi acasa cu Lada Togliatti (16/17 februarie), in deplasare cu Gyor ETO (23/24 februarie), in deplasare cu Lada Togliatti (2/3 martie), acasa cu Nurnberg (8/9 martie) si acasa cu Gyor (15/16 martie).
Gyor ETO, unde evolueaza Aurelia Bradeanu, este semifinalista a Ligii Campionilor 2006/2007, cand a fost eliminata de actuala campioana Slagelse. Echipa maghiara este o ghinionista a finalelor in cupele europene, pierzand de 5 ori trofeul, o data in Cupa Cupelor (2005/2006) si de 4 ori in Cupa EHF.
Lada Togliatti este finalista Ligii Campionilor din sezonul trecut, invinsa de Slagelse dupa 2 manse cu 29-29 si 34-32. In sezonul 2001/2002, rusoaicele au castigat Cupa Cupelor. In septembrie 2007, in Trofeul Campionilor, Oltchim a invins cu 31-23 formatia Lada Togliatti.
FC Nurnberg, antrenata de timisoreanul Herbert Mueller, nu are trofee in palmares, fiind finalista in Cupa Challenge (2003/2004) si semifinalista in Cupa Cupelor (2004/2005). Sezonul trecut in Cupa Cupelor, Oltchim Ramnicu Valcea a eliminat formatia germana, dupa o dubla victorie in optimi.
Primele doua clase din fiecare grupa principala se vor califica in semifinale, pe care le vor disputa incrucisat.
Cristian Gatu, presedintele FR de Handbal, aprecia ca sortii i-au harazit Oltchimului Ramnicu Valcea o grupa semifinala accesibila in Liga Campionilor si campioana Romaniei are sanse mari de a juca finala. "E o grupa accesibila. Obiectivul Oltchimului de a juca finala poate fi atins. Oltchim poate juca finala si poate chiar sa castige. Ar insemna o imagine buna pentru handbalul feminin vizavi de circul din campionatul intern, o confirmare ca handbalul romanesc e in top", a declarat Gatu.
In cealalta grupa de calificare joaca Slagelse DT, Hypo Viena, Viborg HK si Zvezda Zvenigorod. Favoritele specialistilor par a fi Slagelse, castigatoarea actuala a Ligii Campionilor, si Zvezda, detinatoarea Cupei EHF, echipa antrenata de cel care conduce si nationala Rusiei, Evgheni Trefilov. La sfarsitul lunii septembrie a anului trecut, Oltchim a castigat Trofeul Campioanelor dupa ce a invins in finala competitiei, cu scorul de 23-19 (9-9), pe Zvezda Zvenigorod. Cea mai buna jucatoare a turneului a fost desemnata Irina Poltoratskaya, de la Zvezda.

ADVERSARA
Aurelia Bradeanu, jucatoarea echipei Gyor ETO, nu este deranjata ca va juca impotriva fostei sale echipe si crede ca Oltchim si Gyor se pot califica in semifinalele Ligii Campionilor. "E bine ca joc impotriva unei echipe din Romania. Dupa atatia ani am iar posibilitatea sa joc in Sala Sporturilor din Ramnicu Valcea. Eu cred ca toate cele 4 echipe au sanse, dar m-as bucura foarte mult daca la finalul grupei Oltchim si Gyor vor merge mai departe. Nu am avut preferinte, pentru ca toate echipele sunt puternice si trebuie sa ne jucam sansa noastra. Nurnberg a avut un parcurs bun in Liga Campionilor si a facut chiar surprize. Oltchim este o echipa foarte puternica si parcursul ei a fost de neoprit pana acum si are cele mai mari sanse sa joace finala. Colegele mele de la Gyor sunt optimiste si nu si-au dorit un anume adversar in grupa", a declarat Bradeanu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.