Astazi, consilierii municipali vor discuta posibilitatea maririi tarifelor mijloacelor de transport in comun ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB). In luna decembrie 2007, acelasi proiect a mai fost discutat in Consiliul Municipiului Bucu
Astazi, consilierii municipali vor discuta posibilitatea maririi tarifelor mijloacelor de transport in comun ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB). In luna decembrie 2007, acelasi proiect a mai fost discutat in Consiliul Municipiului Bucuresti insa nu a intrunit voturile necesare aprobarii. Potrivit proiectului de hotarare, pretul unui bilet cu o calatorie ar putea creste cu circa 18%, de la 1,1 lei la 1,3 lei, dar la abonamentele nominale crestererile difera. Astfel, un abonament pentru o linie integral urban va creste de la 25 lei pe luna la 30 lei pe luna (cresterea fiind de 20%), pentru doua linii integral urban pretul ar urma sa creasca de la 30 lei pe luna la 35 lei pe luna (crestere 16%), iar un abonament general integral urban ar urma sa fie scumpit cu 25 de procente, de la 40 lei pe luna la 50 lei pe luna. In ceea ce priveste pretul pentru abonamentele fractionate, acesta va creste cu 14% in cazul celor de o zi nenominal urban, adica de la 7 la 8 lei, cu 13,33 la suta pentru abonamentele de sapte zile nominale urban, respectiv de la 15 la 17 lei si cu 13,64 la suta pentru abonamentele pentru 15 zile nominale urban, adica de la 22 la 25 lei.

Conform proiectului, ar urma sa fie majorata si suprataxa cu 25 de procente fata de tariful actual.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.