Liberalii au iesit la atac impotriva sefului statului
Tariceanu ii solicita o intalnire lui BasescuAnuntata ca o solutie de compromis intre Basescu si Tariceanu, numirea unui ministru interimar la Justitie a dus, de fapt, la escaladarea conflict
Liberalii au iesit la atac impotriva sefului statului
Tariceanu ii solicita o intalnire lui BasescuAnuntata ca o solutie de compromis intre Basescu si Tariceanu, numirea unui ministru interimar la Justitie a dus, de fapt, la escaladarea conflictului dintre cele doua Palate.
Primul-ministru l-a acuzat ieri pe seful statului ca foloseste "criterii comuniste" in judecarea oamenilor.
"Mapa profesionala (prezentata de Basescu in cazul Nicolai, n.r.) este de fapt dosarul de cadre din perioada comunista, cel mai abject instrument cu care romanii erau tinuti sub teroare inainte de '90", a spus Tariceanu. "Acum, la 18 ani dupa, am ajuns sa folosim aceleasi instrumente pe care le folosea regimul comunist. Mi se pare cel mai imoral lucru posibil", a continuat premierul.
In opinia sa, o persoana nu poate fi condamnata toata viata pentru o greseala profesionala facuta in urma cu 20 de ani si sanctionata la momentul respectiv. Prin urmare, Tariceanu ii recomanda lui Basescu "sa analizeze profund cazul Nicolai" si sa admita ca a gresit.
Mai mult, premierul propune o intrevedere cu seful statului. "Ii solicit sa ne intalnim pentru a gasi o formula pentru iesirea din impas", a spus Tariceanu, adaugand ca isi asuma raspunderea politica in cazul numirii Noricai Nicolai ca ministru.
El a mai precizat ca in functie de rezultatul acestei intalniri va decide daca sesiseaza sau nu Curtea Constitutionala.PNL o sustine neconditionat pe Norica NicolaiMai multi lideri liberali au organizat ieri o conferinta de presa in care l-au acuzat pe seful statului ca este responsabil de intarzierea reformelor in Justitie.
Afirmatia are ca argument faptul ca Traian Basescu a dat un raspuns privind numirea ministrului abia dupa trei saptamani de la primirea propunerii trimise de primul-ministru.
"Lipsa de reactie a presedintelui, care in trei saptamani nu si-a gasit timp sa formuleze un raspuns, a dus la intarzieri pentru Justitie", a spus Bogdan Olteanu.
Crin Antonescu a adaugat ca masura primului-ministru privitoare la desemnarea unui ministru interimar a avut niste ratiuni clare, si anume buna functionare a institutiei.
In sprijinul Noricai Nicolai a fost adus si senatorul Radu Campeanu, a carui aparitie in public a fost extrem de rezervata in ultimii ani."Nu am nimic sa imi reprosez"Tot ieri, Norica Nicolai si-a facut public dosarul si a raspuns acuzatiilor pe care seful statului i le-a adus in urma cu o saptamana. "Nu am nimic sa imi reprosez din punct de vedere profesional.
Nu am arestat si nu am incarcerat nicio persoana in mod nelegal", a spus Nicolai.
Ea a precizat ca nu a votat impotriva legilor care presupuneau continuarea reformei in justitie, precum legea privind DNA ori ANI. In acest sens, ea a prezentat presei stenogramele cu voturile sale din Senat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.