Liberalii au facut ieri front comun, la o conferinta de presa, in jurul Noricai Nicolai. Atat Crin Antonescu, cat si Bogdan Olteanu au asigurat ca Norica Nicolai a fost propusa pentru Justitie intr-adevar de premierul Tariceanu fara a se fi facut al
Liberalii au facut ieri front comun, la o conferinta de presa, in jurul Noricai Nicolai. Atat Crin Antonescu, cat si Bogdan Olteanu au asigurat ca Norica Nicolai a fost propusa pentru Justitie intr-adevar de premierul Tariceanu fara a se fi facut alte presiuni asupra acestuia. Olteanu a declarat ca PNL s-ar putea adresa atat Curtii de Apel Bucuresti, cat si Curtii Constitutionale pentru solutionarea crizei din Justitie.

Premierul a avut ieri o noua intalnire cu presedintele Traian Basescu despre situatia senatorului Norica Nicolai propusa pentru Justitie. Intalnirea a fost solicitata de Calin Popescu Tariceanu care si-a dorit o noua analiza obiectiva si detasata, pentru a fi identificata o solutie de iesire din criza. Premierul i-a solicitat sefului statului sa analizeze datele incluse in „acest dosar nenorocit de cadre“. Tariceanu a deplans faptul ca „la 18 ani dupa 1990 folosim aceleasi dosare si judecam oamenii nu dupa ce au facut din 1990, ci in functie de aceleasi criterii. Mi se pare cel mai imoral lucru posibil. Un astfel de dosar era cel mai abject instrument folosit de comunisti.“ Premierul a sustinut ca nu exista nicio conditie legala pe care Norica Nicolai sa nu o indeplineasca, iar in ceea ce priveste raspunderea politica, aceasta este o problema pe care si-o asuma primul-ministru in cazul desemnarii unui candidat pentru functia de membru al Guvernului. Premierul a precizat ca in functie de rezultatul acestei intalniri va decide daca sesizeaza sau nu Curtea Constitutionala pentru refuzul sefului statului de a accepta nominalizarea Noricai Nicolai. Tariceanu a confirmat faptul ca, pana in prezent, nu a luat o decizie in privinta sesizarii Curtii. Ieri seara, Basescu a spus ca nu ii este ostil Noricai Nicolai dar romanii merita un ministru de justitie imaculat.

PNL-istii o sustin
La conferinta de presa a PNL de ieri, Norica Nicolai a fost flancata de colegii din partid Bogdan Olteanu, Crin Antonescu, Radu Campeanu si Radu Stroe, care si-au reiterat sprijinul politic pentru nominalizarea acesteia pentru ocuparea portofoliului de la Justitie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.