Vicepresedintele PNL, Norica Nicolai, sustine ca faimosul „domn profesor“ din transcriptele convorbirilor dintre Omar Hayssam si Ciprian Nastasiu este, asa cum a sustinut si „Gardianul', presedintele Traian Basescu. Nicolai afirma
Vicepresedintele PNL, Norica Nicolai, sustine ca faimosul „domn profesor“ din transcriptele convorbirilor dintre Omar Hayssam si Ciprian Nastasiu este, asa cum a sustinut si „Gardianul', presedintele Traian Basescu. Nicolai afirma ca, in calitate de membru al Comisiei Hayssam, „stie bine“ la ce se refera atunci cand il nominalizeaza, in acest context, pe seful statului. Presedintele Comisiei SRI, Radu Stroe, a afirmat ieri, pentru „Gardianul“ ca trebuie sa-l contrazica pe ministrul Cristian David care sustinuse ca MIRA nu a fost implicat in dosarul fugii teroristului Hayssam. „Daca Omar Hayssam a parasit tara cu un pasaport fals, noi ce putem crede despre implicarea MIRA?“, a intrebat retoric, senatorul Stroe.

Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a afirmat ca „profesorul“ invocat in cazul Hayssam este presedintele Traian Basescu, ea precizand ca ar putea face o cerere pentru a avea acces la documente suplimentare legate de ancheta respectiva, in conditiile in care are certificat ORNIS. Nicolai, propusa pentru ministerul Justitiei, a declarat ieri ca afirma tia sa se bazeaza pe „logica“ si pe „analizele presei“. „Din stenogramele publicate de presa si din dezbaterile publice a rezultat ca persoana la care se referea Omar Hayssam si Ciprian Nastasiu cu apelativul profesorul este presedintele Traian Basescu. Fac aceasta afirmatie cu foarte mare ingrijorare si cred ca toti trebuie sa fim ingrijorati ca o persoana condamnata si un procuror isi permit sa vorbeasca in acei termeni despre seful statului“, a declarat senatorul liberal. Norica Nicolai a adaugat ca, in calitate de vicepresedinte Comisiei de Aparare si membru in cea care a anchetat cazul Hayssam, „stie bine“ ce spune atunci cand il identifica pe „domnul profesor“ cu presedintele Basescu. Referindu-se la „cei trei care au plecat“ senatorul Nicolai i-a identificat pe acestia cu sefii serviciilor Radu Timofte, Virgil Ardelean (seful UM 0962) si Gheorghe Fulga, la care se adauga un al patrulea, Ilie Botos, procurorul general care a demisionat si el in iulie 2006. Norica Nicolai a spus ca acest pasaj nu poate face trimitere decat la „un personaj care avea cea mai inalta functie in stat“ si care era in pozitia de a-l demite pe Ilie Botos, asa cum se sugereaza in transcripturi. Norica Nicolai a intrebat cum de autoritatile romane, intr-un dosar privind acuzatii de terorism, nu au demarat cercetari pentru a verifica cum a fost posibil ca omul de afaceri sirian sa treaca granita cu un pasaport romanesc fals. De asemenea ea s-a aratat nelamurita de faptul ca procurorul care l-a pus in libertate pe Hayssam a fost insarcinat sa administreze probatiunea si in dosarul de trecere frauduloasa a frontierei. Mai mult, Norica Nicolai si-a manifestat nedumerirea asupra faptului ca transcriptele, care par a face parte din dosarul care a fost secretizat pentru 50 de ani, au fost facute publice tocmai in acest moment. „Daca declaratiile fac parte din acel dosar care s-a secretizat, atunci toata lumea trebuie sa declanseze o ancheta. Sa vedem cine declasifica dosare cu caracter strict secret in aceasta tara“ a sustinut senatoarea liberala.

Stroe crede ca MIRA ar putea fi implicat in fuga lui Hayssam


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.