Zece milioane de romani nu sunt clienti ai institutiilor de credit Aproximativ zece milioane de romani, cu varste de peste 15 ani, nu sunt clienti ai niciunei banci, depasind numarul persoanelor fizice care au contracte cu institutii de credit,

Zece milioane de romani nu sunt clienti ai institutiilor de credit

Aproximativ zece milioane de romani, cu varste de peste 15 ani, nu sunt clienti ai niciunei banci, depasind numarul persoanelor fizice care au contracte cu institutii de credit, potrivit unor date ale Erste Bank. Numarul romanilor cu varste de peste 15 ani care nu sunt clienti ai bancilor se ridica la 9,9 milioane de persoane, in timp ce populatia bancarizata numara 8,4 milioane de persoane, potrivit datelor grupului austriac.

Populatia nebancarizata din Romania este una dintre cele mai numeroase din regiune, dupa cea a Ucrainei, care se situeaza la 19 milioane de persoane. Ucraina ocupa primul loc si in ceea ce priveste populatia bancarizata, aceasta ridicandu-se la 18 milioane de locuitori. Ponderea populatiei bancarizate este in continua crestere atat in Romania, cat si in celelalte state din regiune, arata Erste. (Mediafax)

Nou jucator pe piata low-cost

Compania aeriana low-cost Ryanair va transporta aproximativ 80.000 de pasageri in primul an de operare pe piata din Romania, primele curse urmand sa inceapa in luna aprilie, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, directorul de vanzari al companiei in Europa Centrala, Tomasz Kulakowski.

"Vom incepe zborurile spre Romania cu doua rute, Arad-Milano, de la 1 aprilie, si Constanta-Pisa, incepand cu 18 aprilie. In primul an de operare, vom inregistra cate 40.000 de pasageri pe fiecare cursa", a spus reprezentantul Ryanair. Zborurile vor fi efectuate cu o aeronava Boeing 737-800, iar pretul unei calatorii dus cu toate taxele incluse va pleca de la 12,99 euro pentru cursa Arad-Milano, respectiv 17,99 euro pentru cursa Constanta-Pisa. (Rompres)

Petrom vrea alt furnizor de energie

Compania petroliera Petrom, controlata de grupul austriac OMV, va organiza o licitatie pentru selectarea unui firme care sa livreze diviziei de explorare si productie o cantitate anuala de 1,15 TWh, in urma acestui proces fiind posibila schimbarea actualului furnizor, Energy Holding. Contractul de achizitie a energiei va avea o durata de doi ani, cu incepere din 1 aprilie, se arata intr-un anunt al companiei petroliere. Ofertele pot fi depuse de furnizorii de energie interesati pana la 28 ianuarie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.