Miercuri, 16.01.2008, cu 695 de voturi “pentru”, 7 “impotriva” si 20 de abtineri, Parlamenutul European a votat noile reglementari pentru creditarea populatiei. Consumatorii vor avea acces la informatiile standard privind ofer
Miercuri, 16.01.2008, cu 695 de voturi “pentru”, 7 “impotriva” si 20 de abtineri, Parlamenutul European a votat noile reglementari pentru creditarea populatiei. Consumatorii vor avea acces la informatiile standard privind ofertele de creditare, ceea ce va conduce la accelerarea competitiei intre institutiile de credit si, implicit, la diminuarea costurilor cu finantarea. Solicitantii vor avea dreptul de a se retrage in termen de 14 zile dintr-un credit si de a rambursa creditul in avans. De asemenea, prin adoptarea noilor masuri, se spera sa se ajunga la deschiderea pietelor locale dincolo de granitele nationale. Pentru moment, creditele ipotecare si cardurile cu perioada de gratie la dobanda nu vor fi externalizate, dar datorita plafonului minim acceptat (200 EURO) sunt incurajate imprumuturile rapide prin SMS.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.