Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA va incerca iar sa vanda, saptamana viitoare, patru terenuri amplasate in Bucuresti, pentru o suma minima de circa 32 de milioane de euro, dupa ce licitatia organizata in decembrie 2007 la Bursa Romana de Marfuri (BRM) a esuat din lipsa de oferte, informeaza Mediafax.
CFR SA a anuntat ieri ca licitatia publica de tip competitiv pentru terenurile care insumeaza aproximativ 20.000 de metri patrati, va avea loc pe 21 ianuarie, la BRM.
Aproape 80% din suma, respectiv 266 milioane de lei (circa 80 milioane de euro), provine din evaluarea unui teren de aproape opt hectare situat in Bucuresti, zona Lujerului, si care apartine statiei Bucuresti Cotroceni.
In decembrie 2007, BRM a organizat o licitatie cu strigare pentru vanzarea celor patru terenuri si, in plus, pentru o suprafata de circa 2.500 metri patrati in Ploiesti.
Procedurile de la sfarsitul anului trecut au fost amanate pentru 21 ianuarie, intrucat BRM nu a primit nicio oferta pentru terenurile CFR SA, potrivit reprezentantilor companiei feroviare.
Conform acestora, amanarea nu a determinat modificarea pretului, de 1.606 de euro pe metru patrat, suma care include TVA.
In aceste conditii, terenurile respective vor fi valorificate pentru o suma minima de circa 32 de milioane de euro.
Compania CFR SA, care administreaza si intretine infrastructura feroviara, anunta in luna septembrie 2007 ca va organiza pana la jumatatea lunii noiembrie a aceluiasi an o licitatie de vanzare a sapte terenuri, cu o suprafata totala de 12,7 hectare, pentru colectarea fondurilor necesare platii datoriilor catre furnizorii de energie electrica.
CFR SA estimeaza ca prin vanzarea celor sapte terenuri va obtine 300 milioane de lei (circa 85 milioane euro), reprezentand aproape jumatate din valoarea datoriilor catre furnizorii de energie electrica.