Premierul Tariceanu le-a cerut, ieri, ministrilor agriculturii, finantelor si internelor sa se consulte cu patronatele din domeniul alimentar pentru a vedea daca majorarea preturilor la alimente, anticipata de patronate, va fi pusa in practica si daca aceasta este justificata. Preturile alimentelor de baza, printre care laptele, carnea sau uleiul, se vor majora cu pana la 15% din februarie, principalele cauze fiind deprecierea leului, dar si costurile pentru utilitati, a declarat, recent, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA), Dragos Frumosu. „In luna ianuarie, vanzarile scad, astfel incat preturile alimentelor nu pot fi majoate. Insa, de la 1 februarie, vom asista cu siguranta la o noua scumpire, primele majorari urmand sa fie aplicate la carne, lapte si ulei. In egala masura, produsele alimentare din import vor fi mai scumpe cu pana la 10%, incepand tot din februarie“, a spus Dragos Frumosu. In opinia sa, principalele cauze care determina scumpirea alimentelor sunt deprecierea leului si cresterea costurilor la utilitati.