Numarul utilizatorilor de Internet din Romania a depasit pragul de sapte milioane de persoane la sfarsitul lunii noiembrie, reprezentand o rata de penetrare de 31,4%, piata locala urcand doua locuri, de pe ultima pozitie detinuta in Uniunea Europeana
Numarul utilizatorilor de Internet din Romania a depasit pragul de sapte milioane de persoane la sfarsitul lunii noiembrie, reprezentand o rata de penetrare de 31,4%, piata locala urcand doua locuri, de pe ultima pozitie detinuta in Uniunea Europeana (UE), informeaza Mediafax.
In perioada ianuarie - noiembrie 2007, totalul navigatorilor pe Internet din Romania a crescut cu circa doua milioane de persoane fata de primele opt luni, la sapte milioane de utilizatori, respectiv 31,4% din totalul populatiei, estimata la 22,27 milioane de locuitori, potrivit datelor InternetWorldStats.
Rata de utilizare a Internetului a crescut la finele lunii noiembrie 2007 cu 7,5 puncte procentuale peste nivelul din intervalul ianuarie - august.
Dupa ce in prima parte a anului trecut a ocupat ultimul loc din UE, raportat la rata de penetrare a Internetului, Romania a urcat la sfarsitul lunii noiembrie doua locuri, devansand Polonia, ultima clasata, cu o rata de 29,6%, si Bulgaria, cu 30%, si apropiindu-se de Malta, unde nivelul este de 31,7%.
La nivelul intregii Uniuni, rata de penetrare a crescut la 55,7%, de la 51,8% la sfarsitul lunii august, respectiv 273,23 milioane de navigatori din totalul celor 490,43 milioane de locuitori.
Olanda avea cel mai ridicat nivel al utilizarii Internetului, respectiv 87,8% din totalul populatiei, cu 15,5 puncte procentuale peste nivelul din august. Urmatoarele clasate sunt Suedia, fosta ocupanta a primului loc, cu 77,3%, si Portugalia, cu 73,1%.
Pe plan mondial, rata de penetrare a Internetului a atins 19,1%, consemnand o crestere de numai 0,2 puncte procentuale.
Totalul utilizatorilor a atins 1,262 miliarde de persoane, din cei 6,6 miliarde de locuitori.
Internetul continua sa fie cel mai folosit de locuitorii Canadei si ai Statelor Unite, respectiv de 70,9% din cei 334,66 milioane de locuitori, insa ritmul de crestere se mentine redus, la 0,7 puncte procentuale.
Cea mai mare parte a utilizatorilor Internetului, respectiv 36,6% (461,7 milioane persoane), provine din Asia, dar rata de penetrare este de numai 12,4% din totalul populatiei, care se apropie de 3,8 miliarde de locuitori.
La nivelul ultimilor sapte ani, rata de penetrare a Internetului a inregistrat o crestere de 249,6% la nivel mondial, cele mai accelerate ritmuri fiind inregistrate de Orientul Mijlociu, cu 920,2%, Africa, 879,8%, si America Latina si Caraibeana, respectiv 577,3%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.