Scurta introducere in istoria Angliei
Pe parcursul a trei serii, David Starkey ne va relata istoriile marilor monarhi ai Angliei, urmarind traseul celei mai vechi institutii politice supravietuitoare din Europa. Pentru inceput, Starkey va urmari
Scurta introducere in istoria Angliei
Pe parcursul a trei serii, David Starkey ne va relata istoriile marilor monarhi ai Angliei, urmarind traseul celei mai vechi institutii politice supravietuitoare din Europa. Pentru inceput, Starkey va urmari relatia dinamica dintre monarhie si popor in perioada 400-1400 d.Hr., o relatie care a creat identitatea nationala engleza si a modelat Scotia si Tara Galilor conducand, pe scurt, la formarea natiunii britanice. Incepand cu aparitia primilor regi saxoni in haosul Evului Mediu, seria "traverseaza" perioada Cuceririi Normande si zilele glorioase de la Crecy si Agincourt, cand regii Angliei au dominat campurile de lupta ale Europei. Pe tot parcursul seriei se subliniaza si relatia dintre Coroana si popor care, inca din cele mai vechi timpuri, a modelat politica britanica intr-o maniera unica. Uneori a fost vorba de o casatorie fortata, in care brutalitatea, lacomia si violenta i-au indepartat pe parteneri, dar a fost si o relatie de nevoi reciproce, care a garantat anumite libertati si a sustinut sistemul de justitie din Anglia. Pornind de la intrebarea fundamentala "care sunt atributele unui conducator bun?", gazda programului va evidentia detaliile din vietile unor barbati extraordinari care au ocupat tronul Angliei medievale, dar si din vietile femeilor puternice care i-au sustinut sau alteori i-au rasturnat de la putere.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.