Metropola. Extinderea Capitalei aduce in cel putin un an 400.000 de locuitori in plus, dar si o suprafata de cinci ori mai mare decat acum Proiectul Zonei Metropolitane (ZMB) Bucuresti - Ilfov, care ar urma sa includa 37 de unitati administrativ-ter
Metropola. Extinderea Capitalei aduce in cel putin un an 400.000 de locuitori in plus, dar si o suprafata de cinci ori mai mare decat acum Proiectul Zonei Metropolitane (ZMB) Bucuresti - Ilfov, care ar urma sa includa 37 de unitati administrativ-teritoriale, va fi definitivat in cursul lunii viitoare. Reprezentantii municipalitatii sustin ca, dupa finalizare, acesta va intra in dezbatere publica si mai apoi va trebui aprobat de parlament. Extinderea Capitalei se va face, insa, in trei etape. Prima dintre ele va prinde contur in decurs de cel putin un an. Proiectul prevede ca Bucurestiul sa aiba ca limite sase orase si 31 de comune, printre care Otopeni, Tunari, Balotesti, Snagov, Mogosoaia, Ciolpani, Peris, Gruiu, Corbeanca (la nord), Chitila, Ciorogarla, Chiajna (la vest), Domnesti, Magurele, Vidra, Berceni, Jilava, 30 Decembrie, Adunatii Copaceni, Cornetu (la sud) si Popesti-Leordeni, Glina, Ganeasa, Afumati, Pantelimon, Dobroiesti si Branesti (la est). "Extinderea este importanta, pentru ca traficul rutier nu ne va mai sufoca. Vom castiga 400.000 de locuitori, dar vom ajunge de la o suprafata de la 228 de km patrati la 1.400 km patrati", ne-a declarat Vasile Gherasim, coordonatorul proiectului ZMB. In urmatorii zece ani, proiectul ar putea intra in a doua etapa, care va reuni 62 de unitati administrativ teritoriale, pe o suprafata de aproape 2.000 de metri patrati. In aceasta faza, o comuna sau un oras va trebui sa indeplineasca anumite criterii pentru a putea face parte din ZMB. Punctajul va fi stabilit in functie de dotarile edilitare si numarul de locuinte nou construite. Proiectul "Marele Bucuresti", care ar putea fi pus la punct peste 15-20 de ani, va include, in etapa finala, 94 de unitati administrativ-teritoriale, iar in sud ar urma sa se intinda pana la Dunare.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.