Presedintele Uniunii Civice Maghiare (UCM) Sfantu Gheorghe, Zoltan Gazda (foto), vrea ca liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu sa fie amendat si sa le ceara scuze maghiarilor pentru ca a propus sa li se retraga cetatenia romana celor care n
Presedintele Uniunii Civice Maghiare (UCM) Sfantu Gheorghe, Zoltan Gazda (foto), vrea ca liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu sa fie amendat si sa le ceara scuze maghiarilor pentru ca a propus sa li se retraga cetatenia romana celor care nu cunosc limba oficiala a statului. De asemenea, liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, acuza UCM ca prin intentia de a relua Premiul Wass Albert, ii jigneste grav pe romani.

Zoltan Gazda a declarat ca si-a exprimat aceste doleante intr-o scrisoare trimisa prin fax catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), care l-a audiat marti pe Dan Voiculescu in urma unei sesizari depuse de UCM. Gazda e de parere ca si Parchetul ar trebui sa se autosesizeze in acest caz, considerand ca demersul lui Dan Voiculescu reprezinta o „provocare la ura interetnica“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.