Afectat de ratarea calificarii la JO de la Beijing a echipajului de kaiac 4, tanarul antrenor Daniel Stoian a luat o decizie in premiera: pregatirea - timp de doua luni - in Antalya. Cum explica aceasta hotarare? "Cei sase sportivi trebuie sa efectue
Afectat de ratarea calificarii la JO de la Beijing a echipajului de kaiac 4, tanarul antrenor Daniel Stoian a luat o decizie in premiera: pregatirea - timp de doua luni - in Antalya. Cum explica aceasta hotarare? "Cei sase sportivi trebuie sa efectueze un anumit numar de kilometri pe apa, mai mare ca in anii trecuti, tinand seama ca totul se va decide la Europenele programate in a doua jumatate a lunii mai, in Italia. In Antalya sunt conditii propice, iar locul de pregatire - raul Aksu - se afla la cateva sute de metri de hotelul unde vom sta si unde vom beneficia de tot confortul unui stabiliment de cinci stele, la un pret negociat de 35 de euro pe noapte, in care sunt incluse si trei mese", a mentionat tehnicianul. Altfel, antrenamentele vor fi cate doua in prima parte a zilei si unul dupa amiaza, in primele 10 zile punandu-se accent pe intensitatile medii si lungi, apoi pe cele medii si scurte, completate de exercitii de forta si bazin. De la 16 martie (ultima zi de cantonament), cand de regula vremea se indreapta in tara noastra, pregatirile se vor muta la Snagov, iar dupa o selectie riguroasa se vor contura echipajele care vor merge la Milano. Oricum, in linii mari tehnicianul mizeaza pe acelasi colectiv, alcatuit din Ionut Anghel, Alin Anton, Marian Baban, Alexandru Ceausu, Florean Mada, Ercsei Lehel, Marian Sevici si Vasile Stefan. Obiectivul la intrecerile continentale vizeaza calificarea a 1-2 echipaje pentru Beijing, la probele de kaiac 4x1000 metri si kaiac dublu 500 si 1000m. Se anunta o lupta acerba pentru atingerea obiectivului, deoarece numai primul echipaj sosit dintre cele necalificate pana acum la kaiac 4 si cele mai bune trei de la dublu vor merge in China.

Canoistii si kaiacistele, la Piatra Arsa
Antrenorii Ivan Patzaichin, Sidor Lifere, Ioan Barladeanu si Florin Scoica sunt de la 5 ianuarie, impreuna cu elevii lor, la Piatra Arsa. Primii doi sunt mai relaxati, avand trei echipaje calificate la JO dupa Mondialele de la Duisburg, dar isi doresc inca unul in proba individuala de 1000 metri. Antrenamentele incep la ora 7 dimineata, la simulatoare (in sala) si continua cu alergari pe schi de circa o ora si jumatate, in care se pune accentul pe volum si forta. Florin Mironcic, Iosif Chirila, Nicolae Flocea, Constantin Popa, Andrei Cuculici, Silviu Simioncencu, Catalin Costache, Loredan Popa, Mihail Simion si noul lor coleg Liviu Dumitrescu (promovat de la tineret) vor reveni la Snagov in ultima zi a lunii, dupa care vor pleca (3 februarie) spre Antalya, unde se vor pregati la apa calda, pana pe 16 martie. Kaiacistele Florica Vulpes, Lidia Talpa, Alina Platon, impreuna cu mai tinerele Alina Mihalcea, Rodica Sterpu si Steluta Afrasinei fac dimineata schi, iar dupa amiaza exercitii de forta. Toata lumea se pregateste cu ambitie, pentru ca la Milano sa obtina dorita calificare olimpica a echipajului de kaiac dublu 500 m. E posibil sa se cristalizeze si un kaiac de 4, desi va fi destul de greu, datorita diferentei de valoare dintre sportive, retragerea Marianei Ciobanu resimtindu-se din plin. Ca si canoistii, kaiacistele vor merge apoi in Antalya pentru pregatire la apa calda. "Componentele echipajelor vor fi cunoscute cu cateva zile inaintea plecarii la Europene", ne-a declarat Ioan Barladeanu, care este si presedintele federatiei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.