>> Cel mai nordic oras resedinta de judet din Transilvania inregistreaza un boom investitional  

Baia Mare este unul dintre orasele din Transilvania care vor exploda din punct de vedere economic in urmatorii doi ani, cand au termen de
>> Cel mai nordic oras resedinta de judet din Transilvania inregistreaza un boom investitional

Baia Mare este unul dintre orasele din Transilvania care vor exploda din punct de vedere economic in urmatorii doi ani, cand au termen de finalizare cele mai multe dintre investitiile anuntate in acest moment. Primele semne se vor face simtite inca din acest an, prin deschiderea celui mai mare Centru Autorizat de Vanzari si Service: Mercedes Benz si EvoBus din Europa Centrala si de Est, deschis de ATP Exodus, unul dintre cei mai mari importatori de piese auto din tara.
"Aceasta noua investitie aduce orasul Baia Mare in atentia Europei, avand in vedere marimea impresionanta a acesteia. Suprafata este una considerabila, de peste 45.500 de metri patrati, avand in vedere ca reprezentanta Mercedes din Bucuresti, Casa Auto, are 4.000 de metri patrati", a explicat directorul general al ATP Exodus, Mircea Cirt. El a afirmat ca odata cu deschiderea in 25 ianuarie a centrului regional, compania va avea peste 650 de angajati, dintre care circa 150 fiind joburi nou oferite.
Potrivit directorului ATP Exodus, conditiile in care compania a concesionat terenul de 3,5 ha pe care este amplasata constructia de la Primaria Recea au fost initial contestate de catre un alt investitor.
"Ancheta desfasurata de catre IPJ Maramures, in anul 2007, cu privire la procedura de concesionare, s-a finalizat fara a se constata vreo abatere, anchetatorii stabilind ca atat compania, cat si autoritatile locale au respectat toate procedurile legale in vigoare", a afirmat directorul Cirt.
In 2007, ATP Exodus a avut o cifra de afaceri de peste 40 de milioane de euro. Sediul central se afla la Baia Mare, insa compania are si reprezentanta la Viena.
Un alt impuls in economia locala se va simti din directia celei mai mari investitii straine din oras, compania italiana de mobila Italsofa. Proprietarul acesteia, Natale Natuzzi, a anuntat, la finele anului trecut, ca intentioneaza extinderea activitatilor din Baia Mare, fapt ce va duce la o crestere a numarului de angajati cu cel putin 1000 de persoane, pe langa cele 1400 pe care le are firma acum.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.