Pana la sfarsitul lui 2009, Compania EPS va introduce un sistem informatic integrat la Metrorex, in valoare de 58 milioane lei.
Contractul, care a fost adjudecat in urma unei licitatii, a fost semnat in luna decembrie 2007. Directorul IT si Comu
Pana la sfarsitul lui 2009, Compania EPS va introduce un sistem informatic integrat la Metrorex, in valoare de 58 milioane lei.
Contractul, care a fost adjudecat in urma unei licitatii, a fost semnat in luna decembrie 2007. Directorul IT si Comunicare al Metrorex, Mariana Petre, a declarat recent ca "dupa ce a prezentat scrisoarea de garantie bancara, reprezentand 10% din valoarea contractului, EPS a primit unda verde pentru inceperea lucrarilor, care se vor intinde pe o perioada de 24 de luni".
La licitatia organizata de Metrorex au depus oferte, in a doua parte a lunii septembrie 2007, companiile S&T Romania si EPS. Prima etapa a procedurii privind "achizitia si implementarea serviciilor de informatizare integrata si crearea unui sistem informatic integrat pentru SC Metrorex SA" s-a incheiat in ianuarie 2006, cand compania de transport a selectat ofertele depuse de IBM Romania, EPS, S&T Romania si consortiul format din Intrarom si Siveco Romania.
Pana in luna iunie 2007 au fost intocmite toate actele necesare, cerintele caietului de sarcini, fisei de date a achizitiei si cerintelor contractuale.
Potrivit reprezentantilor din cadrul Metrorex, sistemul informatic va conduce la descentralizarea operativa a activitatii companiei, dar in acelasi timp si la centralizarea informatiei. "Aceasta informatie va asigura membrilor managementului superior suport pentru procesele decizionale si cunoasterea in orice moment a starii si utilizarii resurselor materiale, financiare, tehnice si umane ale companiei", a adaugat Petre.
Metrorex a fost construita si data in folosinta incepand cu anul 1979, reteaua de metrou insumand 62,2 km cale dubla, si este structurata pe 4 magistrale cu 24 de statii si 3 depouri.
Metroul transporta anual peste 140 milioane de pasageri, parcul de material rulant in circulatie insumand peste 370 de vagoane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.