Pana la sfarsitul lui 2009, Compania EPS va introduce un sistem informatic integrat la Metrorex, in valoare de 58 milioane lei.
Contractul, care a fost adjudecat in urma unei licitatii, a fost semnat in luna decembrie 2007. Directorul IT si Comunicare al Metrorex, Mariana Petre, a declarat recent ca "dupa ce a prezentat scrisoarea de garantie bancara, reprezentand 10% din valoarea contractului, EPS a primit unda verde pentru inceperea lucrarilor, care se vor intinde pe o perioada de 24 de luni".
La licitatia organizata de Metrorex au depus oferte, in a doua parte a lunii septembrie 2007, companiile S&T Romania si EPS. Prima etapa a procedurii privind "achizitia si implementarea serviciilor de informatizare integrata si crearea unui sistem informatic integrat pentru SC Metrorex SA" s-a incheiat in ianuarie 2006, cand compania de transport a selectat ofertele depuse de IBM Romania, EPS, S&T Romania si consortiul format din Intrarom si Siveco Romania.
Pana in luna iunie 2007 au fost intocmite toate actele necesare, cerintele caietului de sarcini, fisei de date a achizitiei si cerintelor contractuale.
Potrivit reprezentantilor din cadrul Metrorex, sistemul informatic va conduce la descentralizarea operativa a activitatii companiei, dar in acelasi timp si la centralizarea informatiei. "Aceasta informatie va asigura membrilor managementului superior suport pentru procesele decizionale si cunoasterea in orice moment a starii si utilizarii resurselor materiale, financiare, tehnice si umane ale companiei", a adaugat Petre.
Metrorex a fost construita si data in folosinta incepand cu anul 1979, reteaua de metrou insumand 62,2 km cale dubla, si este structurata pe 4 magistrale cu 24 de statii si 3 depouri.
Metroul transporta anual peste 140 milioane de pasageri, parcul de material rulant in circulatie insumand peste 370 de vagoane.