Noi, romanii, avem o vorba: nu trebuie sa dai vrabia din mana pentru cioara de pe gard. Intelepciunea acestei zicale este una singura; aceea ca nu poti sa te debarasezi de ceva care este sigur al tau pentru altceva care nici pe departe nu-ti apartine
Noi, romanii, avem o vorba: nu trebuie sa dai vrabia din mana pentru cioara de pe gard. Intelepciunea acestei zicale este una singura; aceea ca nu poti sa te debarasezi de ceva care este sigur al tau pentru altceva care nici pe departe nu-ti apartine.
Treaba asta se potriveste foarte bine cu ceea ce s-a intamplat zilele trecute la Rapid. Patronul acestei echipe de fotbal, George Copos, in cardasie cu antrenorul Mircea Rednic, l-au vandut imediat pe Ionut Mazilu (foto) clubului ucrainean Dnepr. Cei de acolo n-au prea auzit de Mazilu, dar il stia foarte bine Oleg Protasov de pe vremea cand acesta era tehnicianul Stelei. Tratativele n-au durat mult, ucrainenii au dat banii, noi le-am dat jucatorul. Acum, ca sa fim foarte bine intelesi. Daca asa a vrut patronul, antrenorul si jucatorul nu se mai puteau opune. Dar, dincolo de afacerea care valoreaza circa patru milioane de euro, volens-nolens, se naste o intrebare: de ce a fost nevoie ca Mazilu sa fie vandut? Nu-si mai doreste Rapid titlul de campioana sau bogatasul George Copos nu mai are bani? Sa fi ajuns el la fundul sacului?
Daca Rapid nu-si mai doreste titlul de campioana, vanzarea celui mai bun atacant al sau ne apare ca o miscare logica, ca o afacere profitabila. Numai ca George Copos, el in mod deosebit, nu oboseste sa ne tot spuna ca Rapid nu va renunta niciodata la castigarea titlului. "Avem toate conditiile sa terminam pe primul loc", zice chiar si acum, dupa ce Mazilu si-a luat zborul spre Dnepr. Stiti cum vine treaba asta? E ca si cum, intr-o disputa pe viata si pe moarte intr-un conflict armat, ai renunta la arma ta cea mai de temut, cu speranta ca de undeva din Univers va veni o forta care sa te ajute in momentul cel mai greu. Rapid a renuntat la Ionut Mazilu, golgeterul echipei in toamna lui 2007 pentru un oarecare Ibrahim Salou despre care nu s-a auzit ca ar fi fost convocat vreodata la o echipa nationala!? Iar raspunsul la intrebarea lui George Copos, unul dintre primii in topul celor mai bogati oameni din tara, ca s-ar fi ajuns la fundul sacului si nu mai are bani, nu poate fi decat unul negativ. Copos nu e sarac, dar si-a facut un obicei de a nu mai investi nimic in fotbal pana nu castiga tot atat cat si investeste si daca se poate si ceva pe deasupra. C-asa-i in afaceri!
Treaba asta cu vanzarea lui Mazilu este una aidoma cu plecarea (daca va pleca) de la Steaua a lui Nicolae Dica. Si Gigi Becali procedeaza exact ca si Copos, desi se lauda pe toate drumurile ca nimeni nu-i mai bogat ca el! Da si el o pasare din mana tot pe o cioara de pe gard, numai ca la el pasarea de pe gard se numeste Habibou!
Despre "miscarile" Rapidului si Stelei rad de se tin cu mainile de burtile pe care le au conducatorii din Gruia. Inca putin si hohotele lor se vor auzi in Giulesti si in Ghencea. Cand clujenii se vor incorona campioni.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.