Partidele politice au inceput sa lanseze sondaje de opinie pentru a testa sansele potentialilor candidati si pentru a decide strategii electorale care sa-i duca drept la tinta. Pentru majoritatea partidelor data de 15 februarie este stabilita pentru
Partidele politice au inceput sa lanseze sondaje de opinie pentru a testa sansele potentialilor candidati si pentru a decide strategii electorale care sa-i duca drept la tinta. Pentru majoritatea partidelor data de 15 februarie este stabilita pentru a vedea pe cine mizeaza in competitia pentru primarii, rezultatele de la locale fiind un barometru pentru anticiparea cåstigatorilor de la alegerile din toamna.

PSD este in plin proces de selectare a propunerilor pentru candidati.Vicepresedintele PSD, Rodica Nassar, a precizat pentru Gardianul ca deocamdata e prematur sa se faca speculatii lansate de viitorii candidati, intrucat nici filialele nu si-au inaintat propunerile si nici nu s-au facut cercetarile sociologice de rigoare.

Vanghelie si Ontanu, candidatii de serviciu
„Deocamdata, singurul care si-a manifestat intentia de a candida la Primaria Capitalei este Marian Vanghelie, iar Nicolae Ontanu va fi, cel mai probabil, candidatul PSD la sectorul 2“, a precizat Rodica Nassar. Alte variante ar putea fi Eugen Plesca pentru Sectorul 3 sau Dan Darabont la 6. Social-democratii ar dori ca pentru Pri maria Capitalei sa-i masoare sansele lui Vanghelie in raport cu Cristian Diaconescu si Victor Ponta, acestia nefiind interesati de acest post, decat impinsi de la spate de Mircea Geoana. De altfel, diplomatul Geoana vrea sa-l sacrifice pe diplomatul Diaconescu dupa modelul in care a fost el sacrificat de Nastase si impins sa suporte o umilinta din primul tur in fata primarului Basescu. O alta varianta de luat in calcul ar mai fi Sorin Oprescu („depunctat“ in fata lui Ciorbea in 96 si Basescu in 2000), insa senatorul a declarat ca nu-si mai doreste o asemenea competitie pentru a nu fi perceput ca „perdantul de serviciu“.

PC pariaza pe un fost democrat
Conservatorii tin in maneca doua propuneri pentru Capitala- senatorul ex-democrat Marius Marinescu(unul dintre cei mai vehementi critici ai bordurilor lui Videanu)si fostul deputat Codrin Stefanescu, desemnarea urmand sa se decida in functie de sondajele de opinie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.