Firma austriaca Energy Bio Chemicals a oferit un pret de 47,5 milioane de lei pentru preluarea Carom Onesti, aflata in faliment; lichidatorul societatii, Fincota Consulting, asteapta oferte cu valoare mai mare din partea investitorilor interesati pan
Firma austriaca Energy Bio Chemicals a oferit un pret de 47,5 milioane de lei pentru preluarea Carom Onesti, aflata in faliment; lichidatorul societatii, Fincota Consulting, asteapta oferte cu valoare mai mare din partea investitorilor interesati pana pe 18 februarie, informeaza Mediafax.
"Investitorii interesati pot depune, pana cel mai tarziu la 18 februarie, oferte mai bune decat firma austriaca. Pasul de supraofertare este de 1,8 milioane lei, astfel ca valoarea minima este de 49,3 milioane de lei", a declarat ieri reprezentantul Fincota Consulting, Mihai Tomescu.
El a mentionat ca in cazul in care pana la termenul-limita nu va fi depusa nicio supraoferta, societatea Carom va fi vanduta firmei Energy Bio Chemicals, care a depus deja o scrisoare de garantie bancara. Iar in cazul in care vor aparea mai multe oferte, se va organiza o licitatie publica.
Energy Bio Chemicals a depus la inceputul anului o oferta pentru preluarea fabricii Carom, dupa mai multe runde de negocieri cu Fincota Consulting. Lichidatorul societatii a incercat sa vanda platforma Carom inca din vara anului 2006, insa licitatiile organizate pana in prezent au fost anulate din lipsa de ofertanti, iar pretul de pornire a fost redus de mai multe ori.
Pretul de pornire al primei licitatii a fost de aproximativ 184 milioane lei, inclusiv TVA. Platforma Carom, scoasa la vanzare, cuprinde zece active si este amplasata pe un teren cu o suprafata de peste 2,45 milioane metri patrati.
Carom este singurul producator de cauciuc sintetic din Romania si cea de-a doua firma de pe platforma industriala din Onesti, ca marime, dupa rafinaria Rafo. Fabrica a fost privatizata in iunie 2003, cand fosta Autoritate pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului a vandut 51% din actiuni catre societatea Tender din Timisoara, pentru 5,5 milioane euro.
Firma a intrat in faliment in noiembrie 2005, dupa ce Tribunalul Bacau a hotarat lichidarea judiciara, la cererea administratorului judiciar si a creditorilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.