Politia japoneza a declansat o ancheta impotriva unui functionar guvernamental, pentru vanzare de informatii clasificate catre Rusia. Potrivit ziarului Mainichi Daily, barbatul in varsta de 50 de ani, de la departamentul sinteze a guvernului, al caru
Politia japoneza a declansat o ancheta impotriva unui functionar guvernamental, pentru vanzare de informatii clasificate catre Rusia. Potrivit ziarului Mainichi Daily, barbatul in varsta de 50 de ani, de la departamentul sinteze a guvernului, al carui nume nu este dat publicitatii, i-ar fi oferit documentele unui coleg rus in timpul mai multor intalniri avute in localuri din Tokio, in cursul anului trecut. Ziarul sustine ca informatiile nu sunt de impact imediat pentru securitatea Japoniei, fiind vorba despre documente manuscrise, necriptate, referitoare la proiectele Japoniei fata de alte tari. Totusi, cazul ar trebui trimis pana la sfarsitul lui ianuarie procuraturii. RIA Nvoosti citeaza surse guvernamentale, potrivit carora primul ministru Yasuo Fukuda, in functie de patru luni, este gata sa ia masurile cele mai severe in acest caz. Intre timp, diplomatul rus, fost functionar la Ambasada Rusiei din Tokio, a parasit Japonia la expirarea mandatului, precizeaza RIA Novosti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.