Procurorii string probe solide pentru a muta Liga I la tribunal, in timp ce fostul sef al ANAF Sebastian Bodu sustine ca a fost aproape de a demasca alte doua transferuri cu nereguli.

Pelerinajul principalilor oameni de fotbal din ultimul timp la DNA nu ramine fara repercusiuni. In ciuda relaxarii presedintilor de cluburi, se vorbeste deja despre iminenta punerii sub acuzare a mai multor personaje din Liga I, chiar daca, de fiecare data cind au fost citati, oficialii fotbalului romanesc au vorbit doar despre audieri, nu si despre invinuiri sau chiar urmariri penale. Potrivit TVR, sub lupa DNA se afla mai ales transferurile si diferentele uriase dintre sumele care s-au vehiculat la fiecare tranzactie si valoarea austera inscrisa pe hirtiile oficiale. Postul public a avansat chiar numele impresarului Victor Becali, care ar fi deja pus sub invinuire, ceea ce nu inseamna ca este vinovat, insa procurorii string probe solide pentru a ajunge la tribunal.

Linistea presedintilor de club a fost tulburata serios pe vremea fostului presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala Sebastian Bodu, care i-a amenintat pe oficialii fotbalului romanesc cu celebrul zornait de catuse inainte de a cadea pe frontul dintre cele doua palate. „Nu stiu daca este greu sa fie descoperite neregulile din fotbal, dar nu sint cazuri de pe o zi pe alta. Cind am venit la ANAF am descoperit foarte multe nereguli in fotbal. Am respectat legea, mai mult, am aplicat-o, ceea ce pina inainte nu prea se intimpla. Nu stiu de ce vin asa de relaxati presedintii de cluburi la DNA", ne-a declarat Sebastian Bodu. Pina la plecarea sa, la inceputul anului trecut, cel mai clar l-a auzit fostul capitan al nationalei Gica Popescu, in perioada aceea asociat la firma de impresariat a fratilor Becali. Deoarece ANAF a descoperit ca a incasat un milion de euro de pe urma transferului lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray, Baciul a achitat impozitul de 400.000 de euro pentru a scapa de urmarirea penala.

Bodu a vorbit, la momentul respectiv, despre alte 12 transferuri internationale cu nereguli, avansind si doua cazuri concrete - Ionel Ganea si Adi Mutu. „Chiar cu trei zile inainte de a parasi ANAF am primit pe fax informatii despre doua transferuri importante. Nu stiu ce s-a intimplat dupa ce am plecat de acolo", ne-a precizat ieri Bodu pentru Cotidianul. In total, s-a vorbit despre diferente de pina la 25 de milioane de euro intre ce s-a declarat si ce s-a trecut in acte in cazul transferurilor importante. Potrivit lui Sebastian Bodu, cea mai dificila parte a urmaririi transferurilor este stringerea de date de la cluburile din strainatate.