Copiii femeilor care adopta o dieta mediteraneana, bogata in legume si fructe, in timpul sarcinii prezinta mai putine probabilitati de a dezvolta astm si alergii ulterior, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii greci. Femeile insarcinate care
Copiii femeilor care adopta o dieta mediteraneana, bogata in legume si fructe, in timpul sarcinii prezinta mai putine probabilitati de a dezvolta astm si alergii ulterior, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii greci. Femeile insarcinate care consuma cel putin opt portii de legume, trei portii de peste si o portie de leguminoase pe saptamana contribuie la protejarea viitorului lor copil impotriva alergiilor, potrivit acestui studiu publicat, marti, in revista Thorax. Combinatia de alimente sanatoase cu un continut mare de antioxidanti si nutrienti este extrem de importanta, dar cercetatorii spun ca aceasta chestiune trebuie aprofundata. "Mai sunt necesare studii pentru a intelege mai bine mecanismele care ofera aceasta protectie", a spus Leda Chatzi, cercetator la Universitatea din Creta, coordonator al acestui studiu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.