Magistratii Curtii de Apel Brasov au respins, aseara, cererea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a lui Cristian Cioaca si a hackerului Adrian Nitu. Presedintele completului de judecata, judecator Alexandru Vasiliu, este acelasi care, la sfar
Magistratii Curtii de Apel Brasov au respins, aseara, cererea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a lui Cristian Cioaca si a hackerului Adrian Nitu. Presedintele completului de judecata, judecator Alexandru Vasiliu, este acelasi care, la sfarsitul lunii septembrie, a respins cererea Parchetului de a-l aresta preventiv pe Cioaca pentru uciderea Elodiei Ghinescu. Cu toate acestea, anchetatorii au formulat, aseara, in jurul orei 19.00, recurs impotriva acestei decizii, urmand ca magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa anunte data la care se va judeca acest termen. Desi in libertate, Cristian Cioaca are calitatea de inculpat in acest dosar, astfel incat, conform procedurilor legale, urmeaza sa fie suspendat din functia de politist. Cristian Cioaca, sotul avocatei Elodia Ghinescu, disparuta din data de 30 august 2007, din Brasov, a petrecut 24 de ore in arest, in baza ordonantei de retinere emisa pe numele sau marti seara de catre procurorii DIICOT. Alaturi de politist, procurorii au mai retinut un hacker din Ploiesti, pe numele sau Marin Adrian Nitu, acuzat ca a primit de la Cristian Cioaca suma de 3.000 de dolari SUA pentru a s ustrage unele informatii de pe casutele de e-mail ale Elodiei, pe care le-a predat sorei lui Cioaca, Ana Ene, dupa care a schimbat parolele de acces. In dosar mai este cercetat un alt politist, subcomisarul Marius Sebastian Breazu, ofiter in cadrul Serviciului Judiciar din cadrul IPJ Brasov.

Anchetatorii au stabilit ca, imediat dupa “disparitia” sotiei sale, politistul Cristian Cioaca a apelat la doi apropiati ai acestuia, respectiv la Marius Sebastian Breazu, politist la IPJ Brasov, si la Marin Adrian Nitu, din Ploiesti, pentru a patrunde prin efractie in calculatoarele Elodiei. Potrivit procurorilor DIICOT, Cioaca i-a determinat pe cei doi sa acceseze fara drept sisteme informatice prin inlaturarea parolelor de acces, in scopul obtinerii continutului mesajelor de posta electronica destinate Elodiei Ghinescu, precum si sa restrictioneze accesul la adresele de e-mail respective si sa transfere neautorizat date dintr-un sistem informatic.

Pamflet!!!!


IMAGINI SI SUNET- ADRIAN VELEA


Etapele infractiunilor
Noaptea de 20 spre 30 august 2007 reprezinta punctul critic al acestei povesti, cand Elodia Ghinescu a disparut de la domiciliul sau din Brasov. Potrivit Parchetului General, ea a fost ucisa de catre sotul ei, Cristian Cioaca, dupa care i-a transportat cadavrul intr-un loc neidentificat pana in prezent. A doua zi, pe data de 30 august, Cioaca si-a chemat bona sa pregateasca lucrurile micutului Patrik, deoarece politistul intentiona sa-l duca la tara, la parintii sai, in localitatea argeseana Uda.

Violarea laptopului
Pe data de 2 septembrie, dimineata, Cristian Cioaca i-a telefonat asistentei de la cabinetul de avocatura al Elodiei Ghinescu, Emilia Nita, careia i-a cerut sa vina la serviciu, deoarece are nevoie sa ia ceva de pe biroul Elodiei si nu are chei pentru a patrunde in respectiva locatie. Era duminica, iar Emilia, potrivit declaratiilor date la Parchet in cursul lunii septembrie, spune ca s-a mirat foarte tare de cererea lui Cioaca. S-a dus totusi la cabinet, a introdus cheia in yala, insa a observat ca usa este descuiata. Cand a intrat in birou, i-a vazut pe Cristian Cioaca si pe Marius Breazu umbland in laptopul Elodiei. Cristian Cioaca era imbracat in uniforma de politist. Anchetatorii au stabilit ca accesul ilegal la sistemul informatic a fost realizat de catre Marius Breazu, la solicitarea lui Cristian Cioaca, prin utilizarea frauduloasa a parolei de autentificare, in scopul obtinerii continutului mesajelor e-mail adresate avocatei Elodia Ghinescu. Datele informatice au fost, astfel, transferate neautorizat din laptop pe un memory stick apartinand lui Breazu, dupa verificarea prealabila a corespondentei electronice, judiciaristul aplicand o noua parola de acces la adresa de posta electronica. Adresele de e-mail sparte astfel de Cioaca si de Breazu sunt ishalo2000@yahoo.com si babyelodia@gmail.com.

Baza de date a politiei
In perioada 3-5 septembrie, Cristian Cioaca, impreuna cu acelasi Marius Breazu au patruns, conform unor surse judiciare din cadrul Parchetului General, in baza de date a evidentei populatiei apartinand politiei, in ideea de a o identifica pe o prietena a Elodiei Ghinescu. Despre aceasta, Cioaca sustinea ca stia ca este persoana alaturi de care Elodia trebuia sa plece in vacanta din Dubai. Numai ca, odata verificat continutul e-mailurilor, Cioaca a descoperit un voucher pentru Dubai, avandu-l ca titular pe Ilie Cristian, SPP-istul detasat in Afganistan, insarcinat cu paza demnitarilor ONU. Aceleasi surse mai precizeaza ca cei doi au gasit, in baza de date, datele de stare civila ale respectivei femei, au cautat-o la adresa de domiciliu, insa acolo au descoperit ca femeia se mutase. Un cetatean, proaspat mutat la respectiva adresa le-a furnizat politistilor, la insistentele acestora, un numar de telefon mobil. Mai departe, Cioaca si Breazu au luat legatura cu respectiva persoana, care insa nu le-a putut oferi datele vizate legate de “episodul Dubai”.

Voucherul in plic
Pe data de 5 septembrie, Cristian Cioaca s-a prezentat la sediul Sectiei 2 Politie Brasov, unde a inregistrat oficial “disparitia” sotiei sale, respectiv faptul ca aceasta a parasit, in dimineata zilei de 30 august, domiciliul conjugal. In aceeasi zi, Cioaca ii cere subalternului sau de la Sectia 2, Silviu Costinel Dinca, logodnicul Emiliei Nita, sa se deplaseze cu autoturismul in localitatea Rasnov, la domiciliul parintilor Elodiei Ghinescu, de unde sa ridice un set de patru cauciucuri pentru autoturismul Peugeot 607, aflat in proprietatea lui Cioaca. Totodata, acesta din urma i-a dat lui Dinca un plic pentru Emilia Ghinescu, mama Elodiei, plic in care se aflau mai multe copii ale unor e-mailuri cuprinzand discutii intime purtate intre Elodia si Ilie Cristian, precum si un xerox de pe voucherul pentru Dubai.

Proces-verbal ilegal
In perioada 6-11 septembrie, Cristian Cioaca a fost vizitat de un politist, a carui identitate nu o vom da, inca, publicitatii, care a dorit sa efectueze o cercetare la fata locului la apartamentul comun al sotilor Cioaca-Ghinescu. Acesta l-a audiat pe sotul disparutei, a intocmit un proces-verbal de cercetare la fata locului. Cum insa nu avea un martor care sa semneze acest proces-verbal, politistul, impreuna cu Cioaca au mers la domiciliul asistentei Elodiei, Emilia Raluca Nita, careia i-au propus sa semneze in calitate de martor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.