Cu masura. UE vrea sa mai reduca din huzurul bancilor pe banii clientilor Romanii se vor putea imprumuta in curand de la orice banca din UE si ar putea plati rate cu pana la 50% mai mici ca in tara. In prezent, costurile creditelor de consum in UE v
Cu masura. UE vrea sa mai reduca din huzurul bancilor pe banii clientilor Romanii se vor putea imprumuta in curand de la orice banca din UE si ar putea plati rate cu pana la 50% mai mici ca in tara. In prezent, costurile creditelor de consum in UE variaza de la 6%/an in Finlanda la 6,8%/an in Irlanda, la 9,4%/an in Spania si ajung la 12%/an in Portugalia. Parlamentul European a votat, ieri, Directiva Comisiei Europene referitoare la accesul tuturor cetatenilor europeni, deci si al romanilor, la cele mai bune oferte de creditare din orice tara comunitara. Directiva are in vedere si scutirea clientilor bancii de anumite costuri (anulare comisionului de rambursare anticipata). De asemenea, consumatorii de credite, ar putea renunta la contractul de creditare in 14 zile de la semnare, fara explicatii suplimentare, daca prevederile contractuale par dubioase. Documente Daca vreti un credit din UE contactati banca aleasa (eventual una cu sucursala in Romania) prin telefon, fax ori email. Daca primiti un acord de principiu, va trebui sa expediati pe adresa bancii un dosar destul de stufos cu urmatoarele documente, traduse si legalizate: actul de identitate, de proprietate, facturi de telefon sau energie electrica, adeverinta salariala cu veniturile din ultimele trei luni, extras de cont bancar, adeverinta fiscala actualizata si declaratie pe propria raspundere privind eventuale credite luate deja. Daca indepliniti conditiile, puteti obtine un credit de consum (cele ipotecar/imobiliare sunt, deocamdata, excluse) de pana la 75.000 de euro. Costuri Sunt destui romani care au obtinut deja credite de la banci din UE. In Romania, cea mica rata la un credit de 75.000 de euro (contravaloarea unui apartament vechi, modest, cu doua camere), pe 20 de ani, este de circa 600 de euro/luna. Daca obtineti creditul de la o banca dintr-un alt stat UE, rata poate scadea chiar sub 400 de euro pe luna.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.