Indicele BET-FI s-a depreciat, ieri, cu 5,19%, pe un rulaj de peste 31 milioane de lei "Minunea" cresterilor bursiere inregistrate, marti, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) nu a tinut decat o zi. Titlurile companiilor tranzactionate pe piata au

Indicele BET-FI s-a depreciat, ieri, cu 5,19%, pe un rulaj de peste 31 milioane de lei

"Minunea" cresterilor bursiere inregistrate, marti, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) nu a tinut decat o zi. Titlurile companiilor tranzactionate pe piata autohtona au traversat, ieri, o noua sedinta de pierderi masive. De aceasta data, indicii s-au depreciat cu peste 5% fata de sesiunea anterioara.

Scaderile au avut loc pe o lichiditate ridicata: valoarea totala a schimburilor perfectate, ieri, a fost de 18,4 milioane de euro (68,3 milioane de lei), in conditiile unui volum de peste 71 de milioane de actiuni transferate. Indicele celor mai lichide companii a scazut cu 4,52%, indicele compozit - cu 4,77%, iar actiunile societatilor de investitii financiare (SIF) au pierdut, in medie, 5,19%.

Capitalizarea BVB s-a diminuat cu 3,55 miliarde de lei, la 72,85 miliarde de lei (19,66 miliarde de euro) intr-o singura sedinta.

"Investitorii au intrat in panica, din cauza climatului extern nefavorabil, dar si absentei unor stiri pozitive care sa sustina piata autohtona", spune Marcel Murgoci, director general adjunct al Estinvest Focsani.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.