>> Peste doua sute de salariati de la Celhart Donaris Braila vor fi concediati.

>> Disponibilizarea de personal are loc ca urmare a restructurarii activitatii firmei.

Celhart Donaris Braila va concedia in aceasta luna 242 de ang
>> Peste doua sute de salariati de la Celhart Donaris Braila vor fi concediati.

>> Disponibilizarea de personal are loc ca urmare a restructurarii activitatii firmei.

Celhart Donaris Braila va concedia in aceasta luna 242 de angajati, aproape jumatate din personal, ca urmare a restructurarii activitatii. Disponibilizatii vor ingrosa randurile somerilor din Braila incepand cu data de 19 ianuarie a.c. Decizia de concediere colectiva a fost luata in sedinta Consiliului de Administratie din data de 29 octombrie 2007, iar intentia de concediere a fost notificata institutiilor locale abilitate o luna mai tarziu. La inceputul lunii decembrie 2007 li s-au acordat preavize celor 242 de salariati vizati de masura disponibilizarii, acestia urmand sa capete statut de somer din data de 19 ianuarie a.c. Disponibilizatii vor primi plati compensatorii care pot sa ajunga pana la 6.000 lei in functie de vechimea in unitate, potrivit notificarii de aplicare a concedierii colective. Dupa concedierea colectiva, Celhart Donaris va mai avea circa 250 de angajati, din cei 500 de salariati. Aceasta este cea de-a treia concediere colectiva realizata in ultimii 5 ani, cunoscut fiind faptul ca, inainte de semnarea contractului de privatizare, a mai avut loc o concediere colectiva. si la acel moment, aproape jumatate dintre salariati au fost trimisi in somaj. Celhart Donaris Braila a fost privatizata in 2004, fiind preluata de grupul de firme Ecopack - Ecopaper din Brasov, firme ale cunoscutului om de afaceri Vladimir Cohn. z

Transe
>> Plati compensatorii

Concret, pentru o vechime de peste 25 de ani, suma cuvenita este 6.000 lei net, pentru vechime cuprinsa intre 20 si 25 ani, suma este 5.000 lei, 15 si 20 ani, suma este 4.000 lei, 10 si 15 ani, suma este 3.500 lei, 5 si 10 ani, suma este 3.000 lei, intre 1 si 5 ani, suma este 2.200 lei, iar pentru cei cu vechime mai mica de un an, compensatia este egala cu salariul de baza calculat in suma neta. Platile catre disponibilizati urmeaza a fi efectuate in doua transe egale: prima in termen de 5 zile calendaristice de la data primirii deciziei de concediere, iar restul la o luna de la prima plata.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.