Comisia Europeana a fost de acord cu noul nivel al taxei auto propus de Romania. Seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea, a declarat, conform Antenas 3, ca oficialii de la Bruxelles au constatat ca noul sistem de calculare

Comisia Europeana a fost de acord cu noul nivel al taxei auto propus de Romania. Seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea, a declarat, conform Antenas 3, ca oficialii de la Bruxelles au constatat ca noul sistem de calculare a taxei este in acord cu legislatia europeana. Odata adoptata legislatia, in forma agreata de Comisia Europeana, sunt toate sansele ca procedura de infringment impotriva Romaniei sa fie suspendata.

Care sunt modificarile aduse taxei auto

„S-a hotarat ca saptamana viitoare sa se definitiveze ultimele detalii, astfel incat pana pe 31 ianuarie sa poata fi emisa ordonanta de modificare a legislatiei in domeniu", a declarat Ciocanea.

Potrivit noilor modificari, valoarea taxei auto va creste chiar si de aproape trei ori in cazul masinilor noi, urmand sa scada proportional cu vechimea, in cazul autovehiculelor cu aceeasi cilindree si incadrate in aceeasi norma de poluare Euro.

Daca taxa actuala pentru o masina noua cu norma de poluare Euro 4 si cu cilindree de 1.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.