O parte din cenusa eroului indian Mahatma Gandhi va fi imprastiata in Marea Arabiei, deoarece familia politicianului a refuzat sa permita expunerea integrala a ramasitelor pamintesti intr-un muzeu. Gandhi a murit in 1948, impuscat de un fundamentalis
O parte din cenusa eroului indian Mahatma Gandhi va fi imprastiata in Marea Arabiei, deoarece familia politicianului a refuzat sa permita expunerea integrala a ramasitelor pamintesti intr-un muzeu. Gandhi a murit in 1948, impuscat de un fundamentalist hindus. Dupa deces, trupul sau a fost incinerat si mai multe urne cu cenusa au fost impartite succesorilor. Acestia au expus adesea urnele, in cadrul memorialelor dedicate lui Mahatma Gandhi. Una dintre urne a fost oferita unui muzeu deschis in memoria celebrului erou, unde a fost expusa timp de mai multi ani. Acum, familia Gandhi a cerut muzeului sa arunce o parte din cenusa in mare, pentru a respecta o veche traditie indiana. (I.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.