Ministerul de Externe a expediat, la inceputul saptamanii, note verbale catre Ambasada Ucrainei la Bucuresti, dupa ce liderul de la Kiev, Viktor Iuscenko, a semnat un decret pentru transformarea Insulei Serpilor in zona economica speciala, a declara
Ministerul de Externe a expediat, la inceputul saptamanii, note verbale catre Ambasada Ucrainei la Bucuresti, dupa ce liderul de la Kiev, Viktor Iuscenko, a semnat un decret pentru transformarea Insulei Serpilor in zona economica speciala, a declarat Bogdan Aurescu, reprezentantul Romaniei la Curtea Internationala de Justitie de la Haga (CIJ). El sustine ca actiunile autoritatilor ucrainene nu au niciun efect din punct de vedere juridic asupra procesului, dar afecteaza „serenitatea“ procedurilor de la CIJ, intrucat prin reactiile publice pe care le starneste afecteaza confidentialitatea impusa de Curte.

„Romania a obiectat intotdeauna atat pe canale diplomatice, cat si public fata de aceste masuri de asa-zisa dezvoltare a Insulei Serpilor. Ele nu pot sa aiba efecte juridice in ceea ce priveste delimitarea, pentru o serie de argumente, de ratiuni juridice“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.