Consilierii municipali au aprobat ieri majorarea tarifelor la calatoriile cu mijloacele de transport in comun. Acest proiect a fost rediscutat pentru a doua oara de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa ce anul trecut a fost respins si

Consilierii municipali au aprobat ieri majorarea tarifelor la calatoriile cu mijloacele de transport in comun. Acest proiect a fost rediscutat pentru a doua oara de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa ce anul trecut a fost respins si a inregistrat 24 de voturi pentru, opt voturi impotriva si trei abtineri.

Tariful unui calatorii va creste cu 18,18%, adica de la 1,1 lei, in prezent, la 1,3 lei, iar la abonamente, pentru o linie, tariful va creste cu 20%, de la 25 de lei/luna la 30 de lei/luna. Pentru doua linii, cresterea va fi de 16,6%, abonamentul ajungand la 35 de lei/luna, in prezent el fiind de 30 de lei/luna.

Un abonament general pe toate liniile ar putea costa 50 de lei/luna, de la 40 de lei/luna in prezent, majorarea fiind de 25%.

Preturile abonamentelor nenominale propuse de RATB vor fi de 40 de lei/luna pentru o linie integral urbana si 80 de lei/luna pentru abonamentul general integral urban.

Cresterea pretului la biletele RATB va intra in vigoare cel mai probabil in luna februarie, dupa ce proiectul de hotarare va fi validat de Prefectura Capitalei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.