Presedintele Traian Basescu i-a cerut ieri ministrului interimar al justitiei, Teodor Melescanu, declansarea procedurilor legale pentru urmarirea penala a unor fosti si actuali membri ai Guvernului, se arata intr-un comunicat de presa al Administrat
Presedintele Traian Basescu i-a cerut ieri ministrului interimar al justitiei, Teodor Melescanu, declansarea procedurilor legale pentru urmarirea penala a unor fosti si actuali membri ai Guvernului, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale. Ministrii vizati sunt: Adrian Nastase, Miron Tudor Mitrea, Tudor Alexandru Chiuariu, Zsolt Nagy, Victor Babiuc, Nicolae Paul Anton Pacuraru, Ioan Codrut Seres si Decebal Traian Remes. In replica, Guvernul a anuntat, prin intermediul purtatorului de cuvant, ca a fost informat de solicitarea sefului statului fara sa prezinte alte comentarii.

Ministrul muncii, Paul Pacuraru, considera ca „este foarte bine“ ca presedintele Traian Basescu a dispus inceperea urmaririi penale in cazul sau, pentru a se demonstra ca faptele pentru care este acuzat „nu au nici o legatura cu realitatea“ si il acuza pe presedinte ca duce „un razboi politic“. Ministrul muncii a afirmat, in acelasi timp, ca actiunile presedintelui referitoare la dosarele ministrilor fac parte din razboiul pe care acesta il duce cu Guvernul. „Daca s-ar fi inf ormat in cazul meu, ar fi stiut ca nu este subiect, nu este fapta pentru a declansa aceasta actiune. In conditiile in care nici unui cetatean din Romania nu i se face dosar penal pentru reprosurile care mi se aduc mie, imi este din ce in ce mai clar ca este vorba de un razboi politic“, a mai spus Pacuraru. DNA si Parchetul General l-au sesizat in cursul lui 2007 pe presedintele Romaniei in legatura cu avizul pentru anchetarea a opt ministri si fosti ministri. Paul Pacuraru, care este si senator, a sesizat conducerea Senatului pentru a se pronunta cu privire la inceperea urmaririi penale in cazul sau.

Un gest electoral
Fostul ministrul al economiei Codrut Seres a calificat drept „un gest electoral“ decizia presedintelui de a declansa urmarirea penala in cazul a opt ministri si a declarat ca asteapta o decizie a justitiei, pentru a elimina posibilitatea ca dosarul sau sa fie folosit ca instrument de santaj politic.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.