Dreptul la instruire este esential in viziunea colectiva a Parlamentului European, atat pentru cetatenii statelor UE,  cat si pentru copiii imigrantilor ilegali, relateaza cotidianul „Affari italiani".

Parlamentul Uniunii Eu

Dreptul la instruire este esential in viziunea colectiva a Parlamentului European, atat pentru cetatenii statelor UE, cat si pentru copiii imigrantilor ilegali, relateaza cotidianul „Affari italiani".

Parlamentul Uniunii Europene de la Strasburg a aprobat marti, 15 ianuarie, aproape in unanimitate (630 voturi pentru, 26 impotriva si 62 de abtineri), o rezolutie cu privire la drepturile minorilor, care prevede, in articolul 150, ca „trebuie sa aiba acces la instruire indiferent de statutul lor sau al parintilor ori al tutorilor lor".

Viitorio Agnoletto, europarlamentar de stanga din Italia, a declarat ca rezolutia reprezinta o" condamnare fara drept de apel" a actului primarului din Milano, Letizia Moratti, care impiedica accesul la cursurile scolare a copiilor imigrantilor fara permis de sedere.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.