Politia a facut uz de forta la meciul dintre un grec si un chilian, Gallovits a fost eliminata in turul doi, iar Sarapova a invins-o pe Davenport.

Edina Gallovits a parasit cu fruntea sus arenele de la Melbourne.Foto: Reuters Anul trecut, la Australian Open, ordinea a fost perturbata de violentele dintre suporterii sirbi si croati, 150 dintre ei incaierindu-se pe aleile Melbourne Park inca din primele zile de concurs. De atunci, organizatorii au incercat sa ia masuri suplimentare de securitate, dar scenariul s-a mutat in tribune, iar actori au fost emigrantii greci, transformati in fani ai lui Konstantinos Economidis. In turul intii al Internationalelor Australiei, jucatorul elen l-a avut adversar pe chilianul Fernando Gonzalez (favorit nr. 7), care a condus jocul de la un capat la altul (6-4, 7-6, 6-1), dar a trebuit sa suporte incontinuu injurii ale suporterilor adversi.

Responsabilul politiei din statul Victoria a explicat ca doi agenti au incercat mai intii sa calmeze trei spectatori care il sustineau pe Economidis si care strigau obscenitati in greaca si engleza. Deoarece unul dintre acesti spectatori a lovit un politist, acesta a cerut intariri, dar, cum cei trei suporteri si alti membri ai grupului lor au devenit amenintatori, politia a decis sa utilizeze gaze lacrimogene. Asa se face ca mai mult de zece spectatori care nu aveau nici o legatura cu suporterii implicati in incidente au fost afectati de gazele lacrimogene si au primit ingrijiri, iar cei trei turbulenti au fost exclusi definitiv de la turneu.

Pe acelasi teren „Margaret Court", dar in turul secund al fetelor, Edina Gallovits a fost ultima reprezentanta a Romaniei care a parasit concursul, fiind invinsa de a treia favorita, sirboaica Jelena Jankovic. Scorul a fost 6-2, 7-5, dar romanca a avut sansa de a echilibra partida in setul al doilea, cind a condus cu 3-0. Meciul-vedeta al turului secund, intre Maria Sarapova si Lindsay Davenport, nu a avut istorie, rusoaica invingind cu 6-1, 6-3 si urmind sa joace in turul urmator cu compatrioata sa Elena Vesnina. De altfel, marii favoriti n-au avut probleme in a se califica in turul trei, Rafael Nadal spulberindu-l pe francezul Florent Serra (6-0, 6-2, 6-2), miine urmind sa joace cu Gilles Simon, iar Justine Henin a eliminat-o cu 6-1, 7-5 pe rusoaica Olga Poutchkova si va juca cu Francesca Schiavone.

Suspendare imediata pentru dopati Organismele de conducere ale tenisului mondial incearca sa iasa din rigiditatea care a facut posibila extinderea flagelului dopajului peste „sportul alb" si dezvoltarea unor retele mafiote de pariuri care dicteaza rezultatele din teren. WTA si ATP studiaza, astfel, posibilitatea suspendarii provizorii a jucatoarelor si jucatorilor depistati pozitiv in perioada derularii procedurilor antidoping. Un exemplu in acest sens este Martina Hingis, depistata pozitiv cu cocaina la Wimbledon in iulie 2007, dar care a fost suspendata pentru doi ani abia la inceputul lunii ianuarie 2008.