Rectorul Universitatii Oradea, Cornel Antal, a anuntat, ieiri, calendarul alegerilor generale interne din intervalul 10 ianuarie - 10 martie.
Rectorul Antal a precizat ca, spre deosebire de anii trecuti, pentru functiile de decani si rector, ori
Rectorul Universitatii Oradea, Cornel Antal, a anuntat, ieiri, calendarul alegerilor generale interne din intervalul 10 ianuarie - 10 martie.
Rectorul Antal a precizat ca, spre deosebire de anii trecuti, pentru functiile de decani si rector, oricine - conferentiar sau profesor - isi poate depune candidatura, dar candidatii vor fi analizati din punct de vedere al incompatibilitatilor si al conflictelor de interese.
"Constat ca cel mai greu e sa faci curatenie. Bineinteles ca unii colegi care se afla in incompatibilitati sunt suparati si deranjati ca isi pierd din privilegii, putere si influenta", a precizat rectorul.
Fostul rector, Teodor Traian Maghiar, cercetat penal pentru ca ar fi raportat un numar mai mare de studenti, si-a depus candidatura pentru sefia catedrei de anatomie de la Facultatea de Medicina, pentru care concureaza cu ex-decanul Mircea Ifrim. Intrebat de ziaristi, rectorul Antal a declarat ca pana in prezent nu detine nici un document din care sa rezulte ca Teodor Traian Maghiar ar fi vinovat de ceva.
"Este anchetat, dar nu rezulta ca este vinovat. Eu stiu sigur ca in momentul in care si-a preluat mandatul a raportat corect la Bucuresti numarul de studenti. Repet, eu nu am nici un document din care sa rezulte ca este vinovat", a precizat rectorul Antal.
Acesta a pregatit un apel catre toate cadrele didactice si studenti, prin care le solicita de pe acum sa voteze potrivit propriei constiinte. Votul este, conform legii, secret.
Alegerea noului rector, a prorectorilor si a secretarului stiintific al Senatului Universitatii va avea loc pe 10 martie, dupa alegerile la nivelul catedrelor si al departamentelor, pana la 1 februarie, si alegerile la nivelul facultatilor, in perioada 25 - 27 februarie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.