Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, a declarat, joi, la Drobeta Turnu Severin, la o dezbatere publica privind legea Invatamantului, ca nu se va renunta la admiterea la liceu pe baza notelor de la tezele cu subiect un
Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, a declarat, joi, la Drobeta Turnu Severin, la o dezbatere publica privind legea Invatamantului, ca nu se va renunta la admiterea la liceu pe baza notelor de la tezele cu subiect unic. In cadrul unei conferinte de presa, Adomnitei a precizat, cu privire la tezele unice, ca erorile de metodologie care s-au constatat pana acum vor fi luate in considerare in toamna acestui an, dar adminterea la liceu se va face tot pe baza notelor obtinute la tezele cu subiect unic face parte din pachetul de legi dezbatut public pana in data de 17 februarie.
“Problema la tezele cu subiect unic au fost legata de faptul ca metodologia aplicata a fost aceea a unui examen national, iar teza este doar o evaluare, nu este un examen national. Erorile constatate au fost minore astfel ca nu se va renunta la admiterea la liceu pe baza notelor de la tezele cu subiect unic”, a precizat Adomnitei. Ministrul Educatiei a mai precizat ca, daca pachetul de legi ale Invatamantului va trece de Parlament, problema locurilor in gradinite va fi rezolvata partial in toamna anului 2008, urmand ca pentru copiii mai mici de cinci ani sa se gaseasca solutii anul viitor.
“Daca pachetul de legi ale Invatamantului va trece de Parlament, din toamna acestui an in gradinite vor exista locuri pentru toti copiii mai mari de cinci ani. In cazul copiilor mai mici de cinci ani se vor cauta solutii anul urmator”, a mai precizat Adomnitei.
Ministrul Cristian Adomnitei a participat, joi, la Drobeta Turnu Severin, prima dezbatere privind pachetul de legi ale Invatamantului, la discutii participand cadre didactice, reprezentanti ai administratiei locale, directori de scoli, reprezentanti ai ISJ Mehedinti, dar si elevi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.