Cu trei zile inainte de expirarea termenului-limita, numarul aplicatiilor pentru selectia nationala a concursului s-a marit de cinci ori.

Aproximativ 200 de artisti s-au inscris la selectia nationala a concursului Eurovision pina marti seara, cind a expirat termenul-limita, iar preselectiile vor avea loc miercuri si joi, la sediul TVR, conform NewsIn. Inscrierile pentru selectia nationala au avut loc intre 22 decembrie 2007 si 15 ianuarie 2008, ora 18.00. In competitia pentru a reprezenta Romania la Eurovision s-au inscris si artisti din Malta, Suedia, Israel si Slovenia. Dintre cele 200 de piese, juriul va selectiona 24, repartizate cite 12 prin tragere la sorti in doua semifinale ce vor fi prezentate in cadrul unor emisiuni transmise in direct de televiziunea nationala, pe 9 si 16 februarie. Primele sase piese din fiecare semifinala vor concura in etapa urmatoare. Finala nationala va avea loc pe 23 februarie, iar in urma evenimentului va fi aleasa piesa ce va reprezenta Romania la una dintre semifinalele internationale de la Belgrad.

La aceasta editie s-a produs o schimbare importanta in regulamentul concursului, si anume desecretizarea pieselor. Conform NewsIn, melodiile inscrise in concurs nu vor mai fi prezentate juriilor printr-un moto, ca la editiile anterioare, ci prin datele de identificare ale autorilor si interpretilor. O alta noutate consta in faptul ca la aceasta editie va exista un singur juriu format din specialisti ai industriei muzicale si reprezentanti ai presei. Numele membrilor juriului nu au fost inca facute publice de catre TVR. La editia Eurovision de anul trecut, Romania s-a clasat pe locul 13, cu piesa trupei Todomondo, „Liubi, Liubi, I Love You".