Termenul limita de predare a carnetelor de munca de catre persoane fizice si firme, pentru realizarea unei arhive electronice privind stagiul de cotizare in sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, a fost prelungit cu un an, de la 30 noiembrie 2007 la 30 noiembrie 2008. Prelungirea termenului a fost decisa in sedinta de miercuri a Guvernului, prin hotarare.

Procedura de preluare din carnetele de munca a datelor referitoare la perioadele de stagiu realizat in sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum si a veniturilor salariale realizate a fost lansata la inceputul anului 2006, cu scopul de a crea o baza de date la nivel national cuprinzand istoricul perioadelor de asigurare si a veniturilor tuturor asiguratilor sistemului public de pensii, in vederea asigurarii unor proceduri mai sigure de stabilire a drepturilor de pensii.

Actul normativ aprobat de Guvern introduce amenzi cuprinse intre 300 si 600 lei, pentru persoane fizice, respectiv 1.500-5.000 lei, in cazul firmelor, pentru nerespectarea de catre detinatori a termenelor si a conditiilor legale de predare a carnetelor de munca la casele teritoriale de pensii.