Şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca l-a rugat pe ambasadorul Romaniei la UE, Lazar Comanescu, sa stabileasca o intrevedere cu echipa comisarului european pentru Mediu, Laszl
Şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca l-a rugat pe ambasadorul Romaniei la UE, Lazar Comanescu, sa stabileasca o intrevedere cu echipa comisarului european pentru Mediu, Laszlo Kovacs, pe tema taxei auto.
"In orice caz, din cate am solicitat reprezentantei saptamana trecuta, mai precis am rugat pe domnul ambasador Lazar Comanescu (seful Reprezentantei Romaniei la UE - n.r.) sa ia legatura cu echipa domnului Laszlo Kovacs (comisarul european pentru Mediu) si urmeaza o deplasare la Bruxelles din care cu siguranta va face parte agentul guvernamental", a spus Ciocanea. El a adaugat ca din delegatia romana vor mai face parte un secretar de stat din Ministerul Economiei si Finantelor si unul din Ministerul Mediului.
Ciocanea a precizat ca propusese ambasadorului ca vizita sa aiba loc ieri sau astazi, adaugand ca spera totusi ca intrevederea se va realiza in cursul acestei saptamani. El a mai mentionat ca partea romana a trimis toata documentatia, "nu numai grila aceea care este foarte importanta, ci si un proiect de ordonanta de modificare a actului normativ".
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat luni ca autoritatile romane si oficialii Comisiei Europene (CE) vor finaliza, pana saptamana viitoare, discutiile privind taxa auto, ulterior urmand sa fie stabilit nivelul final al acesteia si sa fie elaborat proiectul de act normativ. Propunerea trimisa saptamana trecuta oficialilor europeni vizeaza reducerea cu 3% a taxei de poluare pentru autovehiculele vechi de la o luna la trei, 10% pentru una veche de 9 luni - 1 an si 15% pentru cele cu vechimea cuprinsa intre 1 si 2 ani. La polul opus se afla masinile foarte vechi care pot beneficia de reduceri de pana la 90%, in timp ce autoturismele noi nu pot avea o reducere mai mare de 1,5%...
Daca oficialii sunt de acord cu aceasta noua varianta de calcul, noua taxa de prima inmatriculare ar putea intra in vigoare incepand cu luna iulie 2008, varianta finala urmand sa fie facuta publica pana la sfarsitul acestei luni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.