Presedintele Comisiei SRI, Radu Stroe, a declarat, miercuri, ca a Serviciul Roman de Informatii a precizat ca Norica Nicolai nu are dosar de informator si nici nu este susceptibila de vectori care sa afecteze securitatea nationala, nefiind inclusa
Presedintele Comisiei SRI, Radu Stroe, a declarat, miercuri, ca a Serviciul Roman de Informatii a precizat ca Norica Nicolai nu are dosar de informator si nici nu este susceptibila de vectori care sa afecteze securitatea nationala, nefiind inclusa in vreun program operativ de urmarire. Senatorul liberal Radu Stroe a aratat ca raspunsul Serviciului Roman de Informatii la solicitarea Comisiei SRI referitoare la Norica Nicolai arata ca "si in calitate de senator, in trei randuri, domnia sa a fost verificata si nu apare dosar de informator sau orice alt document de aceasta natura”. Presedintele Comisiei SRI a mai spus ca in raspunsul Serviciului se mai precizeaza ca Norica Nicolai "nu a fost susceptibila de vectori care sa afecteze securitatea nationala si ca niciodata nu a fost introdusa intr-un program operativ de urmarire, din aceasta perspectiva”. Stroe a completat ca CNSAS a comunicat deja public, dar va raspunde si Comisiei SRI, "ca nu se ridica niciun fel de probleme in ceea ce o priveste pe Norica Nicolai”.


ACUZATII RESPINSE. La randul sau, Norica Nicolai a respins ieri, acuzatiile care i s-au adus in legatura cu dosarul profesional, ea precizand ca nu a arestat si nu a incarcerat ilegal nicio persoana, neavand ce sa-si reproseze. Senatorul PNL a mai aratat ca Parchetul General a incalcat legea atunci cand a facut publice date privitoare la tatal sau si a spus ca il va sfatui pe acesta sa nu actioneze in judecata Parchetul "din respect pentru justitie”. Norica Nicolai a mai spus ca, in perioada 1987-1988, a fost internata perioade indelungate, fiind suferind de tuberculoza renala. Potrivit senatorului PNL, in aceasta perioada a fost plecata in SUA, pentru a face investigatii medicale suplimentare. Ea a dezmintit speculatiile aparute in presa, potrivit carora daca ar ajuge ministru nu ar face reforma, precizand ca a votat pozitiv la legea ANI si legea reformei DNA.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.