O femeie de 40 de ani, din comuna doljeana Bucovat, s-a ales cu dosar penal, dupa ce  si-a lasat cei sase copii infometati si cu degeraturi la mani si picioare, ea plecand de acasa pentru o saptamana, dupa sotul fugit cu nasa de cununie intr-un
O femeie de 40 de ani, din comuna doljeana Bucovat, s-a ales cu dosar penal, dupa ce si-a lasat cei sase copii infometati si cu degeraturi la mani si picioare, ea plecand de acasa pentru o saptamana, dupa sotul fugit cu nasa de cununie intr-un alt sat.Vecinii familiei Rosu, din satul Sarbatoarea, comuna Bucovat, au sesizat, marti dupa-amiaza, politistii, in legatura cu faptul ca sase copii minori traiesc an conditii mizere, fara caldura si fara hrana, dupa ce mama i-a parasit. Localnicii spun ca mama minorilor i-a abandonat in urma cu o saptamana si a plecat sa-si caute sotul, care fugise impreuna cu nasa de cununie, cu care se iubea de cateva luni.
Politistii au mers la fata locului, pentru a cerceta cele sesizate.
“Ne-au anuntat cativa localnici ca cei sase minori ai familiei Rosu au fost gasiti in frig si fara hrana. Am anuntat imediat Protectia Copilului Dolj si o echipa a venit la fata locului si a luat copiii”, a declarat, miercuri, agent-sef adjunct, Daniel Zbarlea, de la Politia din Bucovat.

Potrivit sursei citate, pe numele mamei a fost intocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorilor. Mariana Rosu s-a intors acasa, miercuri, dupa ce a aflat ca reprezentantii Directiei Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj au luat in plasament cinci din cei sase minori.
“Eu nu stiu de ce s-a ajuns aici. Am fost plecata dupa sotul meu la Salcuta si cand am venit, m-a si luat politia. Sotul meu m-a parasit si a plecat cu nasa noastra de cununie. Eu nu i-am lasat fara mancare si in frig. Dar acum e mai bine ca si asa nu am cu ce sa-i cresc si ii voi lua la primavara de la Protectia copilului”, affirma mama copiilor. Directorul Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj, Florin Stancu, a declarat ca cinci dintre cei sase minori au fost luati in plasament in regim de urgenta.
“Minorii au varste cuprinse intre un an si 11 ani. Conditiile in care au fost gasiti sunt greu de imaginat. Au fost dusi la spital imediat sa vedem daca au suferit afectiuni si trei dintre ei au viroze respiratorii din cauza frigului suportat. Este posibil ca mama sa fie decazuta din drepturi. Minorii vor ramane la un centru de plasament familial”, a declarat Florin Stancu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.