Premierul Tariceanu i-a solicitat presedintelui Traian Basescu, printr-o scrisoare, sa-l numeasca pe ministrul liberal al Apararii, Teodor Melescanu, interimar la Justitie, a anuntat Guvernul. Seful statului a salutat decizia primului-ministru de a p
Premierul Tariceanu i-a solicitat presedintelui Traian Basescu, printr-o scrisoare, sa-l numeasca pe ministrul liberal al Apararii, Teodor Melescanu, interimar la Justitie, a anuntat Guvernul. Seful statului a salutat decizia primului-ministru de a propune un ministru interimar al Justitiei si a semnat decretul de numire a lui Teodor Viorel Melescanu, a anuntat Presedintia. In acelasi timp, surse liberale au precizat ca liderii PNL o sustin in continuare pe Norica Nicolai la portofoliul Justitiei. Primul-ministru va decide sesizarea Curtii Constitutionale dupa o consultare cu liderii din Biroul Politic Central care, cel mai probabil, va fi convocat la inceputul saptamanii. Tot ieri, fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a fost numit consilier de stat printr-o decizie a premierului Tariceanu.
"Sesizarea Curtii Constitutionale este singura solutie viabila. Am avut un verdict corect in cazul ministrului de Externe Adrian Cioroianu, nu sunt motive constitutionale ca acest verdict sa nu se repete", ne-a explicat un vicepresedinte liberal. Totodata, liderii PNL sunt nemultumiti de consilierea politica oferita de firma lui Dan Andronic, acesta din urma fiind cel care a redactat discursul, catalogat de liberali drept "ineficient", prin care Norica Nicolai i-a raspuns presedintelui Basescu. Pe de alta parte, razboiul declansat de nominalizarea senatorului la Justitie a starnit, potrivit surselor, o serie de critici la adresa Noricai Nicolai din partea taberei lui Bogdan Olteanu, animozitatea dintre cei doi fiind arhicunscuta.
"Propunerea mea ca interimar la Ministerul Justitiei este o solutie pentru deblocarea crizei cu care se confrunta justitia, dupa nominalizarea Noricai Nicolai la minister. Interimatul presupune o perioada de timp in care lucrurile pot fi clarificate. Nu trebuie sa riscam un raport nefavorabil pe justitie din partea Comisiei Europene", a comentat Teodor Melescanu nominalizarea sa la Justitie. Senatorul PNL a sustinut ca are pregatire in domeniu juridic, fiind absolvent al Facultatii de Drept, el avand in trecut si un cabinet de avocatura.
Ce a ascuns intalnirea presedinte-premier
Surse apropiate liberalilor au sustinut ca, sambata, la intrevederea Basescu-Tariceanu, seful statului i-ar fi prezentat premierului o caseta in care Norica Nicolai spunea "vorbe grele" la adresa sefului sau de partid. Primul-ministru a avut luni, la Palatul Victoria, o noua discutie cu Norica Nicolai pe tema argumentelor invocate de seful statului privind trecutul profesional al acesteia. Mentionam ca Tariceanu si Nicolai au purtat o discutie si la finalul saptamanii trecute, ocazie cu care aspiranta la portofoliul Justitiei l-a asigurat pe premier ca nu exista nici un fel de probleme legate de activitatea anterioara care sa impiedice numirea in functia de ministru.
CNSAS nu se mai ocupa de Norica
Mircea Dinescu a declarat ieri ca Norica Nicolai nu va mai va fi cercetata de CNSAS, deoarece exista cinci decizii de necolaborare in cazul sau. "In institutia noastra nu exista nici o hartie referitoare la domnia sa. Nu putem sa dam in fiecare zi decizii ca papagalii. Daca exista acolo ceva ce noi nu stim, are domnul Stroe sau Basescu in debara, intr-o ladita, ceva, sa ne dea si noua. Noi nu avem nimic", a spus Dinescu. El a precizat ca SRI le-a comunicat membrilor CNSAS ca le-a predat toate dosarele legate de politicieni, inclusiv cele legate de siguranta nationala. Decizia Colegiului va fi comunicata printr-o scrisoare liberalui Radu Stroe, care ceruse CNSAS sa spuna daca mai are informatii suplimentare despre dosarul Noricai Nicolai. "Ca in Romania se poate intampla orice, asta este alta poveste, dar noi ne-am facut datoria fata de acest caz", a comentat ironic Dinescu situatia creata in jurul dosarului Noricai Nicolai. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.