Sondaj CURS
La alegerile parlamentare din acest an au sanse sa intre in Legislativ sase formatiuni, reiese dintr-un sondaj de opinie CURS, dat ieri publicitatii si realizat in perioada 18-30 decembrie 2007. Potrivit studiului, scrutinul
Sondaj CURS
La alegerile parlamentare din acest an au sanse sa intre in Legislativ sase formatiuni, reiese dintr-un sondaj de opinie CURS, dat ieri publicitatii si realizat in perioada 18-30 decembrie 2007. Potrivit studiului, scrutinul pentru Parlament ar fi castigat de PD-L cu 36% dintre optiunile de vot, pe locul al doilea s-ar clasa PSD cu 25%, urmat de PNL - 14%, UDMR - 6%, PNG - 5% si PRM - 5%. Sub pragul de 5% necesar pentru a accede in Parlament se situeaza PC - 3%, PIN - 2%, PNTCD - 2% si alt partid - 2%. Un numar mare dintre cei chestionati (41%) nu sunt insa hotarati pe cine ar alege, nu ar vota sau nu au raspuns. In acelasi studiu, presedintele Traian Basescu a fost notat de cei intervievati cu 6.43 pentru activitatea politica din 2007, premierul Calin Popescu Tariceanu, cu 5.51, iar Opozitia, cu 5.38. Pe de alta parte, 80% dintre respondenti considera ca Parlamentul si parlamentarii din circumscriptia lor electorala ii reprezinta in cea mai mica masura in calitate de cetateni, 69% au spus ca Presedintia, iar 65% - Traian Basescu. Seful statului este perceput ca cel care ii reprezinta cel mai bine pe romani (24%), fata de Parlament, care a fost indicat de doar 9%. Sondajul CURS are o marja de eroare de +-2,88%, la un nivel de incredere de 95%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.