Vinurile de import incep sa aiba succes printre consumatorii romåni. Reprezentantii pietei estimeaza ca 10% din cantitatea de vin consumata in prezent in Romånia provine din alte tari.

Producatorii autohtoni de vinuri vor treb
Vinurile de import incep sa aiba succes printre consumatorii romåni. Reprezentantii pietei estimeaza ca 10% din cantitatea de vin consumata in prezent in Romånia provine din alte tari.

Producatorii autohtoni de vinuri vor trebui sa stranga randurile in fata concurentei straine, mai ales dupa perioada sarbatorilor. Tot mai multi consumatori cumpara vinuri de import, provenite din tari europene, dar si din America Latina, Africa sau Australia. La un an de la integrarea tarii noastre in Uniunea Europeana, reprezentantii pietei estimeaza ca aproximativ 10% din vinurile vandute in Romania sunt straine. „E drept ca prima oara, cumparatorii aleg sticla din raftul magazinului, din pura curiozitate. Iar perioada sarbatorilor a fost momentul cel mai bun pentru a degusta licorile straine, care au si avantajul de a fi imbuteliate si etichetate foarte atractiv“, ne-a declarat Mihai Patic, directorul general al Oficiului National al Viei si Vinului (ONVV). Nici pretul mic nu este de neglijat, iar pentru cei care aleg cantitatea, in detrimentul calitatii, oferta de vinuri din alte tari ar putea concura cu cea autohtona. „Insa cunoscato rii nu pot fi pacaliti asa usor. Licorile ieftine nu sunt neaparat de calitate“, completeaza Mihai Patic. Chiar daca vinurile de import nu detin o pondere generoasa din totalul pietei, reprezentantii Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV) sunt de parere ca producatorii romani ar trebui sa-si revizuiasca strategia de marketing. „Ce se intampla poate reprezenta un semnal de alarma.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.