Indicele libertatii economiei cuprinde 157 de tari si surprinde gradul de libertate la nivelul mai multor sectoare economice, precum comertul, mediul de afaceri, investitiile sau drepturile de proprietate. Astfel, economia Romaniei este libera in pro
Indicele libertatii economiei cuprinde 157 de tari si surprinde gradul de libertate la nivelul mai multor sectoare economice, precum comertul, mediul de afaceri, investitiile sau drepturile de proprietate. Astfel, economia Romaniei este libera in proportie de 61,5%, cu 0,2 puncte procentuale mai mare decat ponderea inregistrata in 2007. Imbunatatirea punctajului obtinut reflecta rezultatele favorabile ale evaluarii in ceea ce priveste libertatea pietei monetare si a climatului de investitii. La nivel european, Romania ocupa locul 30 din 41 si se situeaza sub media regionala in functie de punctajul obtinut. Un nivel mai ridicat il inregistram in sectorul de afaceri, fiscal si comercial. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.